Pasul 1
Camera copilului trebuie sa fie in primul rand un loc in care cel mic sa se simte in siguranta. Din acest motiv trebuie inlaturate toate obiectele care ar putea sa se rastoarne peste el, sa il zgarie, pe care sa le inghita sau de care sa se loveasca. Insa ce te faci cu toate lucrurile care trebuie cumva depozitate acolo? O solutie practica si la indemana ar fi construirea unor rafturi suspendate. Pentru acest lucru vei avea nevoie de pistol de lipit, 3 rafturi suspendate, bormasina, creion de tamplarie, boloboc, vopsea spray (alege doua culori care sa fie pe placul celui mic si care sa se potriveasca intre ele, spre exemplu doua nuante de bleu sau de roz),  franghie colorata de polipropilena, banda adeziva de hartie si foarfeca.

Pasul 2
Hotaraste-te daca doresti sa vopsesti rafturile integral sau doar o parte din ele. Daca nu vrei ca toata suprafata sa fie colorata, atunci lipeste banda adeziva de hartie pe portiunile care vrei sa ramana in culoarea actuala a rafturilor.

Pasul 3
Aplica vopseaua spray pe rafturi. Poti vopsi un raft intr-o culoare si pe celalalt in alta culoare. Dupa ce ai terminat de vopsit, lasa-le sa se usuce si indeparteaza banda adeziva de hartie.

Pasul 4
Orienteaza-te cam ce vrei sa asezi pe cele trei rafturi suspendate si astfel vei putea decide cam la ce distanta sa le asezi unul de celalalt. Taie franghia de polipropilena cu aproximativ 15-20 cm mai lunga decat distanta dintre rafturi. Realizeaza un nod la fiecare capat al franghiei. Fa coada nodului cat mai scurta posibil deoarece acest lucru va ajuta la promovarea iluziei ca franghia trece prin rafturi.

Pasul 5
Foloseste pistolul de lipit pentru a lipi capatul innodat al franghiei de partea interioara a raftului. Fa acelasi lucru pentru toate cele patru capete care trebuie lipite de un raft.

rafturi suspendate pentru dormitor

Pasul 6
Monteaza cele trei rafturi suspendate. Masoara rafturile si marcheaza pe perete cu un creion de tamplarie locul unde vrei sa le pozitionezi, la ambele capete. Folosind un boloboc, traseaza o linie discreta cu creionul, pe perete,  pentru a te asigura ca raftul va fi drept. Foloseste o bormasina pentru a da gauri in pereti pentru diblurile de sustinere. Insereaza diblurile goale in gauri, conform instructiunilor de pe ambalaj. Aliniaza cornierul de prindere cu diblurile. Folosind o surubelnita, ataseaza cornierul  la perete insuruband diblurile. Monteaza raftul pe cornier.

Pasul 7
Dupa ce ai asezat rafturile pe perete, este timpul sa legi restul de franghii. Trage usor de franghie si fa-i un nod astfel incat capatul franghiei sa atinga raftul de jos. Taie excesul de franghie in asa fel incat capatul nodului sa fie cat mai scurt. Fa acelasi lucru pentru toate celelalte franghii ramase. Lipeste fiecare nod pentru ca franghiile sa fie drepte si aliniate la primele pe care le-ai realizat. Dupa ce s-au uscat, poti aranja pe cele trei rafturi suspendate obiectele la care nu vrei ca cel mic sa aiba acces.