Trimite ganduri frumoase oamenilor apropiati sufletului tau si fa-o intr-o maniera personala, din care ei sa simta toate trairile si emotiile tale. Imperfectiunile caligrafice si greselile taiate cu linia din scrisorile clasice sunt cele care dau esenta mesajului, asa ca daca ti-am aratat cum sa iti faci ceara pentru sigilat, astazi te vom insoti in procesul prin care iti realizezi o stampila handmade, demna de scrisori din alta epoca.
Pasul 1
Pentru a confectiona o stampila handmade vei avea nevoie de un diblu de lemn, instrument de ardere a lemnului cu un capat foarte fin, creion, sablon cu modelul pe care vrei sa il inscriptionezi, cutter, smirghel, banda adeziva, lac pentru lemn – o lista lunga de materiale care cu siguranta vor face ca efortul sa merite.
Pasul 2
Pentru inceput, pregateste diblul de lemn pentru a fi transformat in stampila handmade. Nu ne referim la incurajari morale sau la o consiliere de reorientare profesionala ca la carte, ci la slefuirea amanuntita a capetelor, pentru a elimina toate aschiile sau denivelarile care s-ar putea imprima in ceara pentru sigilat.
Pasul 3
Masoara diametrul exact al diblului si concepe sigiliul de marimea corespunzatoare. Poti realiza o simpla monograma, pornind de la literele numelui tau sau te poti aventura la un model mai complicat, dar numai daca ai experienta in sculptura detaliilor mici in lemn, altfel trebuie sa stii ca procesul este destul de complicat si implica multa dexteritate. Deseneaza un cerc de masura diametrului diblului si apuca-te de creat.
Pasul 4
Cand esti multumit de monograma obtinuta, decupeaza desenul cat mai minutios cu ajutorul unui cutter.
Pasul 5
Intoarce sablonul invers pe diblu, astfel incat sa se citeasca pe dos. Imaginea trebuie sa fie de la stanga la dreapta, deoarece in momentul in care vei folosi stampila handmade, mesajul se va imprima corect, obtinandu-se efectul de oglinda. Dupa ce ai asezat sablonul asa cum iti doresti, lipeste-l cu banda adeziva si realizeaza conturul pe diblu cu un creion.
Pasul 6
Dupa ce ai realizat cu creionul modelul pe care ti-l doresti, indeparteaza sablonul si sculpteaza cu instrumentul de ardere a lemnului. Pe masura ce sculptezi, incearca sa mentii aceeasi adancime a sculpturii in tot desenul pentru a crea o impresie uniforma si lina in ceara pentru sigilat.
Pasul 7
Deoarece lemnul este un material poros, va fi necesar sa aplici un strat de lac astfel incat ceara sa nu se lipeasca de sigiliu. Dupa ce ai aplicat lacul, lasa-l sa se usuce peste noapte. A doua zi, foloseste cu incredere stampila handmade pentru a sigila scrisorile adresate celor dragi.
Sursa: bit.ly/1KjYQEB