Stresul prezent din ce in ce mai mult in viata oamenilor i-a determinat pe cercetatori sa identifice solutii diverse pentru combaterea lui. Din acest motiv cabinetele de psihoterapie sunt pline de persoane care doresc indrumare pentru a face fata situatiilor stresante cu care se confrunta, dar ceea ce este interesant este ca pentru a scuti un drum la psiholog exista si solutii prin care iti poti amenaja casa astfel incat sa reduci considerabil stresul si tensiunea arteriala. Un acvariu cu pesti te poate ajuta nu numai sa iti dezvolti simtul de responsabilitate, dar este si extrem de linistitor pentru ochii si psihicul tau.
Pasul 1
Si daca tot te hotarasti sa ai un acvariu cu pesti, hai sa-l facem si interesant: transforma-l in tablou. Vei folosi un acvariu dreptunghiular (ia unul suficient de mare astfel incat pestisorii sa nu se simta ingraditi), rama de tablou (de dimensiunea acvariului), banda dublu adeziva, pietre si elemente decorative pentru un acvariu cu pesti complet.
Pasul 2
Asa cum spuneam, rama de tablou trebuie sa fie de aceeasi dimensiune cu acvariul. Achizitioneaza mai intai acvariul si noteaza-i dimensiunile. Dupa aceea, mergi la un magazin pentru inramat fotografii si comanda o rama de tablou pe dimensiunile care iti sunt necesare tie. Alege un material cat mai usor pentru a fi usor de sustinut pentru acvariu.
Pasul 3
Lipeste banda dublu adeziva pe toate cele patru laturi ale ramei, dupa care asaz-o pe marginile acvariului.
Pasul 4
Decoreaza interiorul acvariului dupa bunul plac, dar nu scapa din vedere ca acolo va fi noua casa a pestisorilor. Asadar, nu o supraaglomera, pestisorii trebuie sa aiba loc sa se joace in voie. Poti pune niste pietricele speciale pentru acvariu in interior si niste plante decorative care sa le creeze un mediu cat mai familiar. De asemenea, te poti orienta si catre accesorii mai profesioniste, in functie de bugetul si de timpul pe care le ai disponibile pentru a te ocupa de ei. Spre exemlu, poti adauga un hranitor automat, aparatura de osmoza inversa si un sterilizator UV pentru a te asigura ca apa este tot timpul curata si inerta chimic sau un termometru care sa te ajute sa monitorizezi temperatura apei.
Pasul 5
Dupa ce noua locuinta este gata, tot ce mai trebuie sa faci este sa ii gasesti proprietari. Poti alege noii companioni in functie de personalitatea ta. In noul acvariu de pesti se pot gasi pesti mici, frumos colorati si foarte activi; sau poate te incanta mai mult ideea unui banc de pesti care inoata grupati sau a catorva pesti mai mari, frumos colorati care inoata gratios printre plante. Poti introduce si un melc de apa, care sa umble in lung si-n lat peretii acvariului.
Oricare ar fi decizia pe care o vei lua, cu siguranta vei observa imbunatatiri radicale in stilul tau de viata si toti cei care iti vor trece pragul casei vor fi luati prin surprindere de tabloul care prinde viata.
Sursa: http://goo.gl/cj8HeH