Fiecare inceput de an iti pune la dispozitie 365 de zile pe care sa le faci memorabile. Fiecare zi aduce cu sine o noua poveste pe care sa o scrii asa cum iti doresti, in care tu stabilesti cine este protagonist si ce final va avea atunci cand se lasa seara. Si pentru ca toate lucrurile simple sunt cele care conduc din umbra toate povestile de succes, atunci iti propunem sa realizezi un calendar original care sa iti ghideze pasii in anul care tocmai a inceput.

Pasul 1
Orice calendar original are nevoie de ceva aparte care sa il scoata in evidenta. In cazul celui de fata, vopseaua cu efect de tabla de scris este cea care aduce acea scanteie fara de care nu se poate produce lumina. Bineinteles ca nici rigla, creionul de tamplarie, marker-ul cu creta lichida si pensula nu sunt accesorii de neglijat, pentru ca fara ele nu avem decat un perete vopsit si atat.

Pasul 2
Daca toate materialele sunt pregatite, nu exista moment mai bun sa te apuci de treaba. Pentru inceput stabileste pe ce perete vrei sa realizezi acest calendar original. Este necesar ca peretele sa fie liber, cel putin in perimetrul in care te-ai hotarat sa il decorezi si calendarul sa nu fie mai sus decat iti este la indemana sa il accesezi. Vei realiza 35 de patratele cu dimensiuni de aproximativ 7x 7cm.

Pasul 3
Cu ajutorul riglei si al creionului de tamplarie, deseneaza pe perete cele 35 de patratele, pozitionate cate 7 pe rand, in 5 coloane. Deseneaza deasupra primelor patratele cate un dreptunghi de orice dimensiune doresti, in el vei nota zilele saptamanii. Deasupra lor vei mai desena un dreptunghi semnificativ mai mare, care va fi destinat lunii in care te afli.

Pasul 4
Odata ce ai terminat de desenat, te poti apuca de vopsit. Foloseste o pensula subtire pentru a te asigura ca pastrezi conturul desenelor in varianta originala. Incearca sa te incadrezi cat mai bine deoarece este destul de dificil sa indrepti greselile. Aplica cate straturi doresti pana cand esti multumit de ceea ce a iesit, totusi nu exagera cu straturile fiindca nu vrei sa iasa prea groase si neaparat asteapta sa se usuce intre aplicari.

Pasul 5
Odata uscat si ultimul strat de vopsea, poti sa notezi luna in curs cu ajutorul marker-ului cu efect de creta lichida. Daca nu gasesti un astfel de marker poti utiliza si creta normala, doar ca exista dezavantajul ca se sterge in momentul in care se face praf.

Un astfel de calendar original poate fi folosit si pe post de organizator, fiind un foarte bun asistent personal care iti aminteste de zilele de nastere, intalnirile de serviciu, meditatiile, cumparaturile si orice altceva, pentru ca memoria ta sa aiba parte de o mica vacanta.