Desi ne ofera deseori clipe de relaxare, fara sa vrem sau sa ne dam seama, o tratam in general cu spatele. Chiar si-asa, cu toata nechibzuinta noastra fara de voie, ea ne asteapta intotdeauna la fel de binevoitoare, gata sa ne accepte asa cum suntem. Mai mult decat atat, oricand am intalni-o, ne scoate mereu cu fata curata. Pare ca avem o datorie morala fata de ea, mai ales ca e normal sa nu mai fie totul ca la inceput. Drept urmare, vopsirea cazii de baie vine ca un mic gest de recunostinta, mai ales atunci cand momentul o cere.
Vei avea nevoie de urmatoarele: produse de curatenie a baii, smirghel, vopsea, rasina epoxidica, pensula, chit.
Pasul 1
Vopsirea cazii de baie este o operatiune de refinisare care se dovedeste a fi obligatorie, o data la ceva vreme, pentru a pastra aspectul proaspat al baii tale. Este o lucrare care nu necesita multa indemanare si nu dureaza foarte mult. Indiferent din ce material este confectionata, fie ca este vorba de portelan, de fibra de sticla sau fonta, cada ta poate fi refinisata. In primul rand trebuie sa pregatesti cada, pentru a fi gata sa primeasca o schimbare in bine a aspectului. Indeparteaza orice banda antiderapanta, folosind un produs de curatenie specific baii si un degresant. Spala cada cu un produs abraziv, dupa care foloseste un burete abraziv, pentru a te asigura ca ai scapat de orice urma de mizerie. Clateste si lasa cada sa se usuce, dupa ce ai terminat de curatat.
Pasul 2
Dupa ce ai terminat cu pregatirea cazii, foloseste un smirghel umed pentru a freca toata suprafata. Poti folosi si un smirghel uscat, insa datorita umezelii nisipul poate fi clatit in timp ce lucrezi. Poate te intrebi de ce mai este necesar acest pas, din moment ce tocmai ai terminat de spalat cada. In primul rand, cand freci cu smirghelul vei scoate orice murdarie sau luciu care nu s-a indepartat la curatenie. In al doilea rand, vei obtine o aderenta mai buna a vopselei. Urmeaza sa incepi efectiv vopsirea cazii de baie.
Pasul 3
Cu ajutorul unei pensule, amesteca vopseaua cu rasina epoxidica si aplic-o pe suprafata cazii. Perie intr-o singura directie, aplicand cateva straturi subtiri si netede. Fa aceeasi operatiune de doua ori, la distanta de o ora. Nu te ingrijora daca in timp ce vopsesti observi bule mici. Odata ce se usuca, proprietatile sale de auto-nivelare vor elimina bulele.
Pasul 4
Dupa ce ai terminat de vopsit, chituieste in jurul cazii, in colturi si in jurul rafturilor (daca exista). Pentru a indeparta urmele nedorite de chit, umezeste o carpa cu spirt si sterge in zona murdarita.
Si noua ni s-a parut ca vopsirea cazii de baie este o activitate mai laborioasa de-atat. Insa, am avut nevoie de un imbold si de cineva care sa ne arate ca nu este deloc complicat. Speram ca si noi, la randul nostru, am reusit sa facem acelasi lucru pentru tine. Succes!