In unele tari ale lumii exista un adevarat ritual in servirea ceaiului, putem vorbi cu usurinta despre o adevarata cultura a lui. Cultura ceaiului include aspecte ce tin de producerea lui, de diferitele sortimente, de ceremonia in sine, de societate, istorie, educatie si media. La noi in tara, ceaiul este privit mai mult ca un medicament homeopat, gata sa te scape de raceala sau diverse afectiuni ale organismului, insa nu numai. Exista persoane carora le face placere sa seveasca ceaiul, fie el cald sau rece, in momentul in care se intalnesc la o sueta cu prietenii. Pentru astfel de situatii, cat si pentru altele, e bine  sa ai la indemana un suport pentru ceaiuri, astfel incat sa gasesti cu usurinta ce sortiment doresti.

Pasul 1
Vei realiza un suport pentru ceaiuri sub forma de coronita decorativa. Pentru aceasta vei avea nevoie de doua bucati de carton, banda adeziva decorativa washi tape, carlige de rufe din lemn, pistol de lipit, fundita pentru agatat coronita in perete.

Pasul 2
Lipeste cele doua bucati de carton, una peste cealalta, folosind pistolul de lipit. Vei avea nevoie de o baza solida, intrucat va tebui sa sustina toate carligele si pliculetele de ceai aferente.

Pasul 3
Taie cele doua bucati de carton supapuse, astfel incat sa obtii un cerc. Acest suport pentru ceai va arata ca acele coronite decorative pe care le expui la usa in perioada Craciunului, asadar forma trebuie sa fie similara. Dupa ce obtii forma rotunda, foloseste o farfurie pentru a decupa in interiorul coronitei un alt cerc. Grosimea coronitei trebuie sa fie cat lungimea carligelor, deci fa niste masuratori in prealabil.

suport pentru ceaiuri 1

Pasul 4
Lipeste pe deasupra cercului obtinut banda adeziva decorativa washi tape. Alege un model care sa se armonizeze frumos cu imaginea de ansamblu a bucatariei.

suport pentru ceaiuri 2

Pasul 5
Urmatorul pas in realizarea acestui suport pentru ceaiuri este cosmetizarea carligelor de lemn. Poti folosi acelasi model de banda adeziva washi tape ca cel folosit pentru cercul de carton sau poti alege altul care sa se potiveasca cromatic.

suport pentru ceaiuri 3

Pasul 6
Dupa ce ai terminat de decorat intreg suportul, a venit momentul sa il asamblezi. Lipeste cu pistolul de lipit carligele pe cercul de carton. Mai intai asaza-le la poztie fara sa le lipesti si fa un mic semn cu marker-ul in dreptul fiecaruia. Aceste marcaje vor servi drept ghid in momentul in care te apuci efectiv de lipit. Asigura-te ca “gura” carligelor este spre exterior si astfel vei putea prinde pliculetele de ceai.

suport pentru ceaiuri 4

Pasul 7
Prinde panglica de coronita si atarn-o intr-un loc vizibil, dar si la indemana. La sfarsit, prinde in fiecare carlig cate un pliculet de ceai. Ideal ar fi sa asezi cat mai multe sortimente in noul suport pentru ceaiuri si astfel vei avea de unde alege.

suport pentru ceaiuri 5

sursa: http://goo.gl/JqylfW