O floare straluceste indiferent in ce vaza de flori este pusa insa ca orice regina merita un castel pe masura. Florile sunt speciale de la mama natura si ies in evidenta suficient si fara a fi asezate in fel de fel de suporturi care nu ar face altceva decat sa distraga atentia de la frumusetea florilor. De aceea astazi iti vom arata cum sa realizezi o vaza de flori deosebita prin simplitatea ei.

Pasul 1
Materialele de care te vei folosi se gasesc cu putin noroc in orice casa, asa ca arunca-ti un ochi pe lista de mai jos ca sa vezi ce iti lipseste. Va trebui sa bifezi o sticla din sticla, vopsea acrilica sau vopsea pe baza de latex, 2 pahare de unica folosinta, un betigas pentru amestecat si o seringa de plastic.

Pasul 2
Hotaraste-te de la bun inceput daca vrei sa utilizezi o singura culoare sau vrei sa faci un amestec pentru a obtine o nuanta aparte. Pune vopseaua intr-unul din cele doua pahare de unica folosinta si amestec-o bine folosind betigasul pe care l-ai pus deoparte. Umple paharul pana la jumatate.

Pasul 3
Trage vopseaua din pahar in seringa de plastic. Ai grija insa sa nu tragi din colturile paharului pentru ca exista riscul ca vopseaua de acolo sa nu fie amestecata foarte bine. De asemenea, in functie de marimea si diametrul sticlei pe care o vei colora pe dinauntru, dozeaza vopseaua in asa fel incat sa nu fie in exces.

vaza de flori 1

Pasul 4
Tine sticla la orizontala si baga varful seringii inauntru. Toarna vopseaua astfel incat sa curga in linie cat mai dreapta pe toata partea de jos a sticlei. Acesta este unul dintre cei mai importanti pasi ai acestui proiect, asa ca straduieste-te sa iti iasa corect. Daca totusi raman portiuni neacoperite, reumple seringa si incearca sa acoperi locul ramas liber.

Pasul 5
Roteste incet, cu foarte mare grija sticla astfel incat vopseaua sa acopere intreaga suprafata din interior.

Pasul 6
Daca gatul sticlei nu este acoperit integral, nu intra in panica! Vaza de flori nu este inca declarata inapta pentru a gazdui florile. Intoarce sticla cu capul in jos, in cel de-al doilea pahar de unica folosinta pe care il ai pregatit. Exista inca suficienta vopsea in interiorul sticlei care se va scurge in timp si va acoperi portiunile goale. Asigura-te ca atat sticla cat si paharul sunt securizate si nu exista riscul sa se rastoarne.

Pasul 7
Dupa 30 de minute, intoarce sticla si pune-o in pozitie normala, pentru a se usca integral in timp. In functie de cantitatea de vopsea pe care ai utilizat-o, poate dura intre 24 si 36 de ore pana poti aranja florile in vaza de flori.