Odata cu venirea primaverii isi fac aparitia si cele mai gingase flori, ghioceii, care ne invata in fiecare an o lectie de viata. Indiferent cat de neprielnice sunt conditiile in care traiesc, prin gratie, forta si determinare reusesc sa razbata orice incercare. Cu toate ca sunt mici, sunt primele flori care isi fac curaj sa scoata capul afara din pamant, chiar daca, de multe ori, sunt inconjurate de zapada. Daca nu te poti satura sa-i privesti afara, in mediul lor natural, atunci ar fi bine sa ai pregatita o vaza de flori, potrivita pentru statura lor miniona.

Pasul 1
Un bec care nu isi mai poate face datoria de a lumina casa prin electricitate, poate servi numai bine pe post de vaza de flori, si astfel va lumina incaperea prin frumusetea floricelelor pe care le gazduieste. Pentru a realiza aceasta vaza de flori vei folosi un bec vechi, cleste patent cu falci lungi, poanson si un ciocan. De asemenea, va trebui sa mai realizezi un suport in care sa asezi becul, deoarece fiind rotund nu va putea sta singur in echilibru. Pentru suport vei avea nevoie de sarma florala pentru agatat vaza de flori/sarma groasa, cleste pentru taiat sarma, cui de lemn si o bormasina.

Pasul 2
Intrucat vei lucra cu sticla, inainte de a te apuca de treaba echipeaza-te corespunzator: ochelari de protectie si manusi. Desfa partea neagra a becului cu ajutorul ciocanului si a poansonului. Lucreaza cu grija sa nu spargi becul, deoarece stratul de sticla este foarte subtire.

vaza de flori 1

Pasul 3
Indeparteaza stratul mic, argintiu cu ciocanul patent cu falci lungi si sparge stratul negru de sticla, din interiorul becului. Tot cu poansonul si ciocanul sparge cu grija si urmatorul strat de sticla din interiorul becului, dupa care indeparteaza resturile de cioburi de pe marginile becului, pentru a evita accidentele.

vaza de flori 2

Pasul 4
Extrage cu ajutorul clestelui patent cu falci lungi mecanismul becului din interior si scutura resturile de sticla ramase. Acestea fiind spuse si executate, ai obtinut o vaza de flori mica si finuta pentru cele mai dragalase flori pe care le vei culege sau primi.

vaza de flori 3

Ocupa-te in continuare de suportul pentru vaza de flori. Realizeaza o gaura cu ajutorul bormasinii in cuiul de lemn, in care vei infinge sarma. Cuiul de lemn trebuie sa aiba diametrul soclului. Daca nu gasesti un cui de lemn suficient de gros, atunci foloseste orice bucata de lemn de forma cilindica pe care o ai prin casa (spre exemplu o coada de matura, daca este de diametrul soclului). Sarma pe care o folosesti trebuie sa fie suficient de groasa si de rezistenta pentru a sustine becul umplut cu apa si cu flori. Dupa ce ai infipt sarma, infasoara in sensul acelor de ceasornic, de doua- trei ori, pe cuiul de lemn. Dupa aceea, taie sarma chiar in dreptul orificiului in care este infipta, scoate cuiul de lemn si introdu becul. Ajusteaza sarma, acolo unde este nevoie, astfel incat sa tina suficient de strans becul. Mai departe, modeleaza sarma la capatul opus astfel incat sa formezi o baza care sa sustina vaza de flori.

vaza de flori 4   vaza de flori 5    vaza de flori 6

Poti folosi aceasta vaza de flori si fara suportul metalic.  Pur si simplu foreaza o gaura in perete si leaga vaza cu sarma florala, pe care mai apoi o agati de perete.

vaza de flori 7