Anotimpul ruginiu are nevoie de un strop de culoare pentru a inveseli gradinile atunci cand invazia de auriu, galben si rosiatic ia locul verdelui crud al frunzelor. Dar cum natura le are pe toate bine puse la punct intr-un sistem atat de bine programat incat este peste puterea de intelegere a oamenilor, toamna isi scoate asul din maneca cu cele mai frumoase flori inmiresmate. Pentru a te bucura de ele si in casa, realizeaza o vaza de flori tot din nesfarsitele daruri ale naturii, mai exact dintr-un dovleac ornamental. Astfel, florile se vor simti in largul lor, chiar daca nu mai sunt afara (acolo unde le-a fost menit sa traiasca),vor fi inconjurate de caldura unui dovleac care s-a inchinat in fata frumusetii lor si s-a preschimbat in vaza de flori, pentru a le fi alaturi pretutindeni.

Pasul 1
Vei avea nevoie de un dovleac ornamental, de tipul tigvei, un cutit mare de bucatarie, un tocator de bucatarie, o lingurita cu coada lunga, flori de toamna si fiole eprubete pentru flori.

Pasul 2
Procesul de transformare a dovleacului nu se realizeaza de catre o zana buna si nu isi incheie misiunea la doisprezece noaptea. Acela este din alta poveste. Noi avem nevoie de o vaza de flori, nu de o caleasca, asa ca lasa cartea de telefoane jos si ia mai bine un tocator si un cutit mare de bucatarie. Spala bine dovleacul si usuca-l, dupa care taie-i motul cu un cutit ascutit.

Pasul 3
Cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga vei realiza un inel in interiorul tigvei, lasand aprozimativ 1,5 cm de pulpa pe marginile dovleacului. Foloseste-te de lingurita in continuare pana cand golesti continutul dovleacului, ajungand la seminte. Tigva are forma similara cu o vaza de flori, de aceea este atat de potrivita pentru acest proiect. Insa, este dificil de golit continutul daca nu ai instrumentele necesare. Coada lunga a linguritei iti va permite sa ajungi pana la baza tigvei, pentru a indeparta si semintele. Cand ai ajuns la seminte, intoarce dovleacul cu susul in jos si goleste continutul. Acest pas este foarte important pentru ca, daca raman resturi de dovleac, in timp vor prinde un miros neplacut si vor mucegai.

Pasul 4
Dupa ce ai terminat de golit continutul dovleacului, testeaza sa vezi daca tigva sta in picioare. Daca nu este in echilibru, foloseste cutitul de bucatarie pentru a o nivela.

Pasul 5
Alege florile pe care vrei sa le pui in vaza si pregateste eprubetele de apa. Poti face orice combinatie doresti, florile de toamna sunt atat de colorate si frumoase, incat merg in orice aranjament. Poti opta pentru dalii, floarea soarelui, creasta de cocos, salvie, echinacee, camelie, stelute sau orice alta floare de sezon.

Pasul 6
Nu ti-a mai ramas decat sa gasesti un loc potrivit in care sa asezi vaza de flori, ca sa te poti bucura de ea tot timpul.

Sursa: http://bit.ly/1gafPjB