Orice eveniment este o ocazie potrivita pentru a aduna amintiri placute. Dupa ce ai trait momente unice, prinde-le in buchet si transforma-le intr-un aranjament floral de exceptie.

Pasul 1
Pentru un aranjament floral cu adevarat spectaculos, va trebui in primul rand sa construiesti un suport. Asadar, aduna mai intai toate materialele de care vei avea nevoie: o tabla perforata cu perforatiile suficient de mari astfel incat sa intre coditele florilor, 4 bucati de ornament simplu de lemn, foarfeca de taiat sarma, ciocan, cuie, tinte, sfoara rezistenta sau franghie si o rama veche de lemn. Pentru aranjamentul floral vei avea nevoie de tuburi de plastic cu apa (cum sunt cele folosite la orhidee), le gasesti la magazinele de accesorii pentru flori, foarfeca ascutita pentru flori, un vas cu apa pentru a reumple tuburile pentru flori, un suc acidulat transparent, flori de sezon, capra de taiat lemne sau doua scaune pe care sa echilibrezi rama, sfoara rezistenta, sarma sau franghie pentru a agata suportul.

Pasul 2
Poti construi suportul folosind rama de lemn mai veche sau o poti realiza tu din resturi de lemn pe care le ai prin gospodarie. In cazul in care nu ai o rama prin casa, cel mai simplu mod de a construi cadrul este prin suprapunerea scandurilor din lemn la colturi si prinderea acestora cu ajutorul cuielor. Dupa ce ai terminat cu rama, trebuie sa te ocupi de tabla perforata. Tai-o cu ajutorul foarfecii de taiat sarma insa ai grija la margini deoarece pot fi foarte ascutite. Ataseaza tabla perforata la rama prin tinte si asigura-te ca este fixata bine si poate fi agatata.

Pasul 3
Odata ce suportul este gata, a sosit momentul sa te ocupi de flori. Indeparteaza toate frunzele si taie-le cu o foarfeca ascutita. Pune florile intr-un vas cu apa. Pentru a se inviora si pentru a rezista un timp mai indelungat, adauga un strop de suc acidulat transparent. Lasa-le in vas cel putin o ora.

Pasul 4
Sprijina suportul de doua scaune (sau de o capra de taiat lemne daca ai la indemana) si asigura-te ca este stabil.

Pasul 5
Umple cu apa tuburile pentru flori prin simpla scufundare intr-o galeata plina, dupa care ataseaza capacul de cauciuc. Pentru a prinde florile de suport, ia o floare si trece-i codita prin tabla de sarma, la lungimea pe care ti-o doresti, si apoi prin gaura din capacul de cauciuc atasat tubului cu apa. Cel mai simplu mod de a aranja florile este sa incepi din mijloc si sa continui spre margini. Pentru a se observa frumusetea fiecarei flori pe care vrei sa o prinzi in aranjament, te sfatuim sa le asezi la inaltimi diferite. Poti face asta, prin lungimea la care le tai coditele dar si prin lungimea coditei pe care o pui in tubul de apa (pe unele poti sa le infigi mai mult, pe altele mai putin, dar ai grija sa fie tot timpul in apa). Frumusetea acestui suport consta si in faptul ca florile pot fi foarte usor inlocuite, prin simpla extragere a coditei din gaura in care au fost infipte.

Pasul 6
Dupa ce te-ai declarat multumit ca ai un aranjament floral remarcabil, pe care l-ai realizat cu forte proprii, trece o sfoara rezistenta prin colturile ramei si agat-o de niste carlige prinse in tavan.