Doamna si domnul Patent au ceva de-mpartit, cateva cuie mici si mari, subtiri si groase.

Ciocanul, fiind de fata, apreciaza vertical:
– Cuiele astea sunt cam batute-n cap, tre’ sa le zici vreo doua-trei pana cand patrund esenta lemnoasa!

– Mai lasa-le si dumneata in pace, inteleg mai greu fiindca le bati toata ziua la cap, zise madam Patent. Eu le-am constrans cat am putut sa stea drepte in fata sortii, mai mult de-atat n-am cum sa fac, continua ea.

– Ei, lasa ca nici dumneata nu esti perfecta, ai destule scapari, interveni conita Surubelnita. Chiar mai alaltaieri zaceai pe dusumea, cu bratele-ncrucisate, de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Afla ca toata lumea stie cum te-ai comportat, chiar si Ruleta e-n tema, la fel si Tarnacopul. Ruleta te-a masurat din cap pana-n picioare in doua cuvinte. Stie precis ce are de facut, dar, cu toate astea, are si ea fixurile ei, ca toata lumea. Iar Tanarcopul stia de mult, doar cunoaste toate dedesubturile. De bine, de rau a mai fost cate cineva sa ia pe toata lumea la intrebari. Insa eu am dat un exemplu clar cu suruburile: cand au deschis gura, le-am insurubat-o la loc. Ce-i drept, nu oricine are lipici la obiecte, banda dublu adeziv poate confirma oricand asta.

La discutia iscata intre unelte lua parte si un mop, pentru care problema este mult mai stufoasa decat pare la suprafata, asa ca interveni subtil, cat sa faca in asa fel incat sa stearga orice urma de indoiala cu privire la functionalitatea unui intreg.

Dintr-un colt, un sac de ciment interveni hotarat:
– Suficient, am ajuns praf si pulbere de la atata vorbarie! Avem de pus in practica proiecte pentru casa si gradina dintre cele mai inedite. Sa trecem la treaba!

Si cu totii si-au reluat locul, fiecare dupa cum ii este specificul, semn ca putina intriga este esentiala pentru a trece la desfasurarea actiunii.