Montarea parchetului poate fi un proces laborios sau, din contra, destul de usor, in functie de tipul de parchet pe care il alegi pentru casa ta. Poti apela la o firma specializata sau ia fraiele in maini si incearca sa te descurci pe cont propriu. Cand iei decizia de a face singur acest lucru, trebuie sa iti realizezi mai intai o lista cu unelte pentru montat parchetul. Asigura-te insa inainte ca ai abilitatile necesare pentru a face o treaba buna, deoarece in caz contrar repararea boacanelor de catre specialisti te va duce la costuri mult mai ridicate.

Daca ai ales sa iti infrumusetezi locuinta cu parchet stratificat, iata ce unelte pentru montat parchetul vei avea nevoie. Vei utiliza un cub pentru batere, distantator, unealta de impins, ciocan care sa aiba minimum 800g si un fierastrau de mana pentru a taia placile care trebuie ajustate, in functie de locul in care vrei sa le asezi.

Parchetul laminat are avantajul major ca se monteaza foarte usor si nu este necesar sa apelezi la cineva specializat. Tine cont de lista cu unelte pentru montat parchetul si urmeaza instructiunile, dupa care treaba merge ca unsa. Vei avea nevoie de un fierastrau cu dinti fini, ciocan, echer de tamplarie, bara de tensiune, bloc de montaj, rigla de tamplarie sau o ruleta, folie de plastic rezistenta la umezeala, strat de baza, distantiere si creion de tamplarie.

Poti realiza orice iti doresti, daca privesti lucrurile cu determinare si dispui de mijloacele potrivite. De aceea, este foarte important sa iei lucrurile pas cu pas. Daca te-ai hotarat sa iti montezi singur parchetul, nu omite nici un lucru, incepand de la unelte pentru montat parchetul si terminand la solutiile de intretinere ale acestuia. Spor la treaba!