Toate ideile nastrusnice care rasar la tine in minte au nevoie numai de putin timp liber si de initiativa din partea ta, pentru ca ele sa se transforme din concept in executie. Ce crezi ca poate sa iasa dintr-un cauciuc vechi de masina si niste sfoara groasa? Ti-ai imagina vreodata ca poti obtine un taburet otoman din aceste “ingrediente”? Ei bine, se poate! Pe certificatul de nastere al acestui taburet otoman scrie in dreptul mamei: sfoara si in dreptul tatalui: cauciucul plus inca o mana de ajutoare indraznete si asa apare o idee pe cinste.

Pasul 1
Aranjeaza o intalnire intre mama sfoara si tatal cauciuc si mai invita si doua bucati de placaj de lemn, o bormasina, patru picioare de mobilier, suruburi, cuie lichide si un pistol de lipit.

Pasul 2
Masoara diametrul jantei de cauciuc dupa care taie placajul de lemn pe dimensiunile pe care tocmai le-ai notat. Vei avea nevoie de doua placaje de aceeasi dimensiune, una pentru partea de sus a taburetului si una pentru partea de jos, unde vei atasa picioarele de mobilier.

taburet ottoman 2

Pasul 3
Incepe cu partea de jos a taburetului, si asambleaza placajul de lemn cu ajutorul bormasinii. Introdu suruburi de jur imprejurul placajului la distanta de aproximativ 15 cm.

taburet ottoman 3

Pasul 4
Pentru a termina cu partea de jos, monteaza acum si picioarele de mobilier, conform instructiunilor de pe amabalaj. Poti folosi si trei picioare, pozitionate in triunghi, dar pentru a avea mai multa stabilitate, sfatul nostru este sa utilizezi patru, pe care sa le asezi simetric.

Pasul 5
Intoarce cauciucul invers si ocupa-te de partea de sus a lui. Monteaza si aici placajul de lemn, repetand operatiunea de la pasul 3.

taburet ottoman 4

Pasul 6
Pentru a transforma cauciucul in taburet otoman mai trebuie doar sa lipesti sfoara. Incepe din centrul placajului de lemn si foloseste cuie lichide. Cuiele lichide sunt sub forma unui clei de montare universal, care va fi foarte eficient pentru acest tip de proiect. Asadar, pune cuie lichide in centrul placajului si apoi pur si simplu incepe sa infasori sfoara ca si cand ai vrea sa realizezi o cochilie de melc. Incepe cu placajul dupa care continua cu janta pana dedesubtul ei. Cel mai probabil va trebui sa ceri ajuorul unui prieten, deoarece va fi destul de complicat sa infasori singur tot cauciucul. Nu uita sa pui cuie lichide inainte de a infasura sfoara pe toata suprafata taburetului.

taburet ottoman

Deoarece cauciucul este un material toxic, cel mai bine ar fi a folosesti acest taburet otoman intr-un spatiu deschis. Poate fi ideal pentru balcon, terasa sau pentru gradina, atunci cand vremea iti permite sa stai sa te bronzezi la soare.