Scrisul de mana anuleaza orice distanta dintre oameni. Gandurile asternute pe hartie sunt de fapt desenul unor emotii puternice. Iata ca cea mai personala comunicare rezista cu demnitate in era tehnologizarii, litera pornita din mana prinde viata sub varful uneltei de scris, aratandu-ne inca o data farmecul imperfectiunilor. Astfel, libertatea de a fi a unor „a-uri” cuprinse in acelasi cuvant umbreste monotonia literei nascuta in tipar, dezvelindu-le dreptul de a fi autentice, desi conventia le condamnase sa fie identice. In scrisul de mana se regaseste chiar si tonul vorbirii din gand, forma lui dezvaluind la fel de bine simtamintele autorului ca si continutul. Litere rotunjite, tuguiate, departate, aliniate sau apasate, toate vorbesc pe intelesul cititorului, descriind in amanunt starea compozitorului inca dinainte de a se deslusi cuprinsul. Aceasta este povestea unui oblon care deschide la nesfarsit orizontul dialogului, devine suport pentru scrisori si scoate profunzimea la suprafata.
Pasul 1
Personajele care contribuie la deznodamantul proiectului sunt: un oblon gata sa-si descopere noua viata la capatul unui sfarsit de drum, un burete cu suprafata abraziva ori smirghel sau perie de sarma (in functie de starea oblonului), vopsea, pensula, carlige de plastic, clema de prindere in perete (sau carlig).
Pasul 2
Curata suprafata lemnoasa cu buretele sau smirghelul. Daca suprafata prezinta umflaturi sau denivelari, insista pana cand devine neteda.
Pasul 3
Lipeste de spatele oblonului ziare sau o bucata de carton pe care nu o mai folosesti si apuca-te sa vopsesti partea din fata. Culoarea vopselei o vei alege in functie de cea a peretelui pe care va fi asezat viitorul suport pentru scrisori.
Pasul 4
Dupa ce s-a uscat vopseaua, fixeaza clema sau carligul de prindere pe partea din spate a oblonului ramasa nevopsita. Vei folosi cuie sau suruburi mici, adaptate metodei de prindere alese.
Pasul 5
In partea de jos a oblonului, la baza, vei fixa carligele de plastic (sau metal, depinde ce urmeaza sa sustina) ce vor servi drept suport pentru chei, zgarda de caine, ecuson sau ce crezi ca e important sa te astepte in drumul spre iesirea din casa. Pentru a fixa carligele, foloseste bormasina cu burghiul de grosime corespunzatoare. Se pot atasa si carlige cu ventuza, totul depinde de ceea ce decizi ca este oportun raportat la nevoi si disponibil. Urmeaza sa urci oblonul pe perete si sa marchezi ultimul sau pas spre a deveni suport pentru scrisori. Suportul isi va dovedi utilitatea si in cazul facturilor, care nu se vor mai rataci prin casa. De asemenea, orice alte documente sau hartii de incurajare ori aducere aminte ce trebuie sa se afle la indemana sunt binevenite in proaspatul suport pentru scrisori. Ce-i drept, noi iti uram sa colectionezi mai multe timbre de corespondenta decat anunturi de plata, asezate ca intr-o expozitie de tablouri cu fir epic ce pun accentul pe trecerea timpului cu folos.
Sursa: http://goo.gl/ORPC0v