Cand vii acasa este bine sa te astepte un pres pentru intrare primitor si frumos colorat. Evident ai la indemana mai multe variante; poti opta pentru unul gata facut, cu un mesaj de intampinare clasic cum ar fi “Home sweet home”, insa parca nu te simti chiar ca acasa daca cineva iti vorbeste in engleza, nu? Sau poti alege unul usor de spalat in caz ca se murdareste, dintr-un material lavabil. Dar noi te incurajam, ca de fiecare data, sa fii creativ si sa fii tu cel stapan pe viata ta, asa ca iti propunem sa ti-l realizezi singur si cu siguranta vei fi multumit de ce va iesi.

Pasul 1
Iti vor fi necesare cateva unelte, deoarece presupune un pic de indemanare. Asa ca aduna pe o masa de lucru un fierastrau circular (ideal ar fi daca ai putea folosi o masina de taiat lemnul), o bormasina si burghie de 5/16’’, masina de slefuit, discuri abrazive de granulatie 120 si 180, fierastrau, cheie reglabila si cleste.

Pasul 2
Ca materiale vei folosi 4 bucati de cherestea din pin de 1”x2”x8’, 6 tije filetate de ¼”-20×2’ si 12 piulite ¼”-20.

Pasul 3
Taie bucatile de cherestea in parti de 1,21 m pentru a le manipula mai usor. Slefuieste fiecare bucata, folosind mai intai discul abraziv de granulatie 120, dupa care pe cel de granulatie 180. Apoi taie placile in bucati de 22 cm si slefuieste-le marginile.

pres de intrare 1

Pasul 4
Pentru urmatorul pas, ideal ar fi daca ai avea in posesie o masina de gaurit sau macar un prieten care sa detina asa ceva. In cazul in care te afli printre cei mai putin norocosi, realizeaza o crestatura intr-o bucata de cherestea de 2”x4”, cu marginea in unghi de 90 de grade fata de zona si foloseste-o pentru a te ghida atunci cand folosesti bormasina. Marcheaza una dintre margini in jurul centrului placii de cherestea si 1-1/8” de la capat. Realizeaza gauri in ambele capete ale fiecarei bucati de cherestea.

Pasul 5
In cazul in care doresti sa vopsesti acest pres pentru intrare, mai intai aplica un strat de grund pe fiecare bucata si apoi lasa-l sa se usuce. Aplica apoi doua straturi de vopsea pe fiecare si lasa-le sa se usuce.

Pasul 6
Asaza la pozitie 15 bucati si masoara latimea presului. Taie tijele filetate cu 2 cm mai lungi decat latimea presului.

Pasul 7
Intridu tija filetata prin toate cele 15 bucati de cherestea. Tine bara fixa cu un cleste, timp in care fixeaza o piulita la fiecare capat, pentru a o tine in loc. Continua sa adaugi grupuri de 7 sau 8 piese pentru a lungi noul tau pres pentru intrare. La capatul fiecarui rand vei lasa spatii intre piese, asa ca evita sa strangi piulitele prea mult.