Inca putin si primavara ne va invita pe toti sa fim martorii magiei renasterii. Amorteala din timpul iernii se transforma intr-un entuziasm total care cuprinde toate fiintele, de la cele mai mici si pana la cele mai mari. Explozia de viata este absolut normala, avand in vedere neclintirea din timpul sezonului rece. Poate ca natura sta nemiscata pentru ca noi toti sa putem observa cum straluceste zapada sub razele soarelui, sa vedem cu ochii nostri ca adevaratele diamante sunt fulgii de nea. Sub neaua asternuta ca o plapuma care adaposteste visele frumoase stau semintele ce se vor inalta luand putere din pamant si apa, dar si-un bustean care va deveni ghiveci de flori.

Pasul 1
Necesarul de unelte pentru acest proiect se rezuma la ciocan si dalta. E drept ca fara un bustean uscat poti cel mult sa te apuci de sculptat in piatra, dar un ghiveci de flori in acest caz ar fi mult mai dificil de obtinut. Asadar, cauta prin preajma casei tale un bustean de la un copac rapus de furtuna sau chiar o buturuga. Ramane la aprecierea ta daca iti doresti un ghiveci de flori pe orizontala sau pe verticala. In afara de acestea iti mai trebuie pamant fertil, seminte de flori sau chiar florile deja crescute, care sa mai necesite doar o plantare. Pamantul fertil se poate obtine din resturi de la legume si fructe, frunze su plante uscate, depozitate intr-un loc dosnic, la gramada. Important este ca ele sa putrezeasca si apoi se va obtine asa numitul compost, care nu este obligatoriu sa provina de la animale. Pamantul rezultat din putrezirea resturilor vegetale este mai apoi cernut si amestecat cu putin nisip, pentru a mentine umezeala mai mult timp in ghiveci. Desigur ca toate acestea necesita timp, dar e bine de stiut cum se poate obtine pamantul fertil chiar in spatele casei tale.

Pasul 2
Daca ai tot necesarul la dispozitie, te poti apuca sa scobesti busteanul sau buturuga cu ciocanul si dalta. Elimina parti mici de lemn pentru a putea detine controlul asupra formei care va rezulta, astfel incat sa obtii un ghiveci de flori suficient de adanc dar si de lat. Porneste cu scobitura din centru si apoi avanseaza spre margini. Avand in vedere ca busteanul este supus dezintegrarii sub influenta apei si pamantului, peretii nu trebuie sa fie foarte subtiri si nici baza, pentru a avea un ghiveci de flori longeviv.

Pasul 3
Dupa ce ai terminat de scobit, asaza amestecul de pamant fertil combinat cu nisip in interiorul busteanului. Preferabil ar fi ca florile sa inceapa sa se dezvolte in bustean, asa ca cel mai bine insamantezi decat sa plantezi. Poti alege flori de statura mica sau chiar din cele agatatoate, mai ales in capetele busteanului, daca intentionezi sa atasezi ghiveciului si alte parti componente. Poti crea o bolta deasupra lui sau tot felul de alte forme si vei obtine un ghiveci de flori cu prelungire pana in profunzimile admirabilului.