Ce sa pun pe jos? Este una dintre intrebarile care apare cel mai frecvent atunci cand te muti in casa noua sau pur si simplu vrei sa reamenajezi radical locuinta. Nici macar cei care sunt vesnic cu nasul pe sus, si ai tinde sa crezi ca nu pun accent pe ce se afla mai jos, nu scapa de aceasta intrebare. Asadar, ce sa pun pe jos?

Raspunsul la aceasta intrebare, din fericire, este variat si iti pune la indemana mai multe posibilitati.

Gresia este unul dintre ele. Aceasta are avantajul ca se pune usor si se poate pastra curata fara prea multe batai de cap. Este potrivita pentru incalzirea prin pardoseala si este si rezistenta in conditii de umezeala. In schimb, are si o serie de dezavantaje, cum ar fi faptul ca prin chituire pot aparea pete imposibil de scos, este zgomotoasa si sensibila daca scapi vreun obiect mai greu pe ea.

ce sa pun pe jos 1

Daca gresia nu te-a convins, poate ca solutia potrivita pentru tine este mochetarea apartamentului. Cu siguranta aduce caldura si izolare, inclusiv fonica. Este o placere sa calci pe ea si iti transmite un sentiment de confort si de relaxare. In plus este ideala pentru a ascunde denivelarile de sub ea. Dar pentru a te bucura de o locuinta mochetata trebuie sa stii de la inceput la ce te inhami. Este destul de dificil de instalat si greu de intretinut. Petele sau murdaria sunt foarte greu de scos, mai ales daca optezi pentru o mocheta deschisa la culoare. Va trebui sa ii anunti pe toti cunoscutii sa uite bunele maniere acasa, si sa se descalte inainte de a pasi pe ea. De asemenea, este disponibila in latimi destul de limitate, ceea ce iti va face destul de dificila sarcina de a acoperi integral intreaga suprafata. Daca totusi optezi pentru mocheta, ar trebui sa stii ca nu este recomandata pentru baie si bucatarie.

ce sa pun pe jos 3

Si am ajuns la cea de-a treia optiune, si anume parchetul. Parchetul este o alegere minunata pentru finisarea locuintei tale, aducandu-i o imagine naturala si calduroasa de ansamblu. Este foarte igienic deoarece este usor de curatat si intretinut. De asemenea, este relativ usor de instalat si foarte potrivit pentru incalzirea prin pardoseala.

ce sa pun pe jos 7

Ultima varianta, dar nu si cea din urma, este pardoseala din vinil sau PVC. Aceasta prezinta o durabilitate mare in timp si rezistenta la apa. Se instaleaza fara probleme si se intretine foarte usor, ceea ce o face una dintre cele mai igienice variante. Un beneficiu considerabil este si faptul ca nu este foarte costisitoare. Insa, daca optezi pentru aceasta solutie, va trebui sa te asiguri ca podeaua este foarte plata, deoarece va scoate in evidenta toate denivelarile.

ce sa pun pe jos 4

Ce sa pun pe jos? Simplu: analizez, ma gandesc, ma sfatuiesc si aleg cea mai buna varianta pentru mine.