In casa in care locuiesti, in primul rand, trebuie sa te simti in siguranta. Sentimentul de securitate atrage de la sine o stare de liniste si de confort care transforma casa in camin. Niciun aspect nu trebuie lasat la voia intamplarii si de aceea astazi vrem sa iti aratam cum se instaleaza un detector de fum care sa te instiinteze cand este momentul sa actionezi pentru bunastarea ta.

In primul rand nu orice loc din casa este potrivit pentru a instala un detector de fum, deorece factorii exteriori din anumite incaperi pot transmite alarme false. Aburul poate declansa inutil detectorul si, din acest motiv, evita sa il montezi in baie sau in bucatarie. De asemenea, in zonele in care exista o ventilatie puternica sau un aparat de incalzire, fumul poate fi inlaturat si nu mai poate ajunge la detectorul de fum. Garajul iese si el din discutie din cauza gazelor de esapament care pot cauza o alarma falsa. Si nu in ultimul rand, un detector de fum nu trebuie montat la mai aproape de 30 de centimetri de o lampa.

Detectoarele de fum ar trebui instalate in  zonele de evacuare din casa, pe tavan. Il poti monta in living, hol, casa scarii sau mansarda. Daca ai mai mult decat un singur detector de fum, cel mai bine ar fi sa fie conectate intre ele.

Instalarea detectorului este destul de usoara si rapida. Mai inati va trebui sa decizi unde sa il montezi. Cel mai bun loc este in centrul camerei, asa ca noi te sfatuim sa te orientezi catre aceasta zona. Scoate-i capacul si tine detectorul pe tavan. Marcheaza cu un marker gaurile pe care trebuie sa le forezi, dupa care utilizeaza o bormasina pentru a da gaurile necesare. Insurubeaza detectorul de fum la pozitie. Daca acesta este alimentat la retea, va trebui sa il conectezi la reteaua de alimentare, urmarind instructiunile de pe ambalaj.

Pentru a activa detectorul de fum, trebuie sa asezi bateriile in suportul pentru baterii si sa pui capacul la loc. Foloseste butonul de testare pentru a te asigura ca detectorul de fum functioneaza si ca te poti baza pe el la nevoie. Nu uita sa verifici daca detectorul mai are baterii valide dupa o perioada de timp.

 

sursa: http://goo.gl/FTHV8J