Produsele alimentare iti pot da batai de cap atunci cand trebuie sa le depozitezi. Fructele si legumele nu trebuie pastrate in pungi, dulciurile ocupa prea mult loc pe farfurii si atunci este cazul sa iti pui imaginatia in functiune. Realizeaza un cos handmade care sa aiba ca destinatie finala depozitarea diverselor alimente care pur si simplu nu isi gasesc locul. Partea cea mai interesanta este ca se poate crea cu un minimum de efort si cu materiale care de cele mai multe ori iti stau oricum in drum.
Pasul 1
Pentru a realiza un cos handmade extrem de util in orice bucatarie, vei avea nevoie de o farfurie alba de unica folosinta din hartie, foarfeca, foarfeca cu lama zimtata, ruleta, creion, banda adeziva decorativa washi tape si 4 agrafe de birou. Materialele prezentate sunt necesare pentru realizarea unui singur cos handmade, dar cu siguranta vei dori mai multe bucati.
Pasul 2
La petrecerile pe care le organizezi mai mult ca sigur nu se termina toate farfuriile de unica folosinta. Foloseste una mai mare pentru a realiza acest cos handmade si daca iti place rezultatul poti crea mai multe ulterior. Din circumferinta farfuriei taie in jur de 0,5 cm cu ajutorul unei foarfeci cu lama zimtata.
Pasul 3
Intoarce farfuria cu fata in jos si realizeaza o grila de referinta, folosind un creion si o rigla. Traseaza doua linii orizontale si doua verticale, astfel incat in centrul farfuriei sa obtii un patrat.
Pasul 4
Taie cu o foarfeca obisnuita de-alungul liniilor verticale si opreste-te acolo unde se intersecteaza cu patratul din mijloc.
Pasul 5
Impatureste pe rand cate o parte, indreptand-o in sus ca sa formezi cosul. Pe masura ce il asamblezi, prinde laturile cu o agrafa de birou.
Pasul 6
Decoreaza cosul cu banda washi tape pe care o infasori de jur imprejur. Tine cont insa ca banda nu are numai rol decorativ, ci sustine si toate laturile ridicate, intrucat la final vei scoate agrafele de birou.
Tot ce tine de mancare trebuie sa arate apetisant, de la recipientele in care sunt depozitate si pana la ustensilele cu care servesti gustarile. Nu degeaba exista o arta in a gati si in a servi masa, si trebuie sa ii aratam respectul cuvenit indiferent de situatie sau conjuctura.