Intr-o zi, pe cand toate unghiurile din care puteai privi aratau acelasi lucru, cele cateva obiecte de pe masa tineau musai sa aiba cate o parere diferita in acelasi timp. Din punctul de vedere al ochelarilor de soare, lumina care aluneca prin geam era umbrita de prea multe lucruri. Elasticul de par, abia daca se mai putu tine si, intr-un final, rabufni: aici cu totii suntem niste imprastiati, numai masa pe care stam merita tot respectul. E, lasa ca nici eu nu ma simt mereu pe plus, si cu toate astea imi arde oricand de glume, spuse una dintre baterii. Ceasul de mana, punctual si in remarci, tinu sa intervina: e timpul sa ne adunam, dintr-un singur loc macar aratam ca un grup, nu ca un manunchi de separati, cu idei comune dar cu exprimari diferite, sa ne masuram cuvintele, si-apoi sa stam cu totii laolalta, ca doar ne sade bine impreuna. In jur se facu liniste, fiecare dintre ei pornind sa se aseze cuminte la locul sau, intr-un cos din sfoara cu fir epic si farmec deosebit.

Pasul 1
Pentru a realiza un cos din sfoara, vei avea nevoie de o franghie groasa, pistol de lipit si baghete adeziv, banda adeziva din hartie pentru pictura, foarfeca si vopsea spray in culorile tale preferate.

Pasul 2
Incepe cu un capat al franghiei si acopera marginile cu lipici fierbinte. Infasoara franghia in cerc si lipeste capatul franghiei cat poti de strans, pentru a crea inceputul fundului cosului. Continua sa infasori si sa lipesti intr-un model concentric plat.

cos din sfoara 1

Pasul 3
Dupa ce ai infasurat 3-4 randuri, poti spune ca ai construit partea de jos a cosului. Astfel, s-a creat o suprafata plana care ii permite acestui cos din sfoara sa stea in picioare fara sa se rastoarne. Vei trece mai departe la construirea peretilor prin ridicarea marginilor franghiei doar putin mai sus pe cerc, facand fiecare rand un pic mai mare decat anteriorul. Aplica in continuare lipici fierbinte pe masura ce infasori sfoara pentru a te asigura ca va fi rezistent in timp. Sterge orice exces de lipici la fiecare rand pe care l-ai realizat.

cos din sfoara

Pasul 4
Infasoara franghia pana cand vei avea un cos de sfoara de inaltimea si marimea dorite. Odata ce ai terminat, taie franghia in unghi si lipeste-o cu pistolul de lipit. In cazul in care observi o revolta a firelor desirate de pe marginile cosului, nu intra in panica! Se rezolva numaidecat cu un strop de lipici. Lasa cosul sa se usuce cateva minute pana sa treci mai departe.

Pasul 5
La sfarsit, adauga o nota din personalitatea ta aspectului final al cosului. Lipeste cu banda adeziva din hartie partile din cos pe care nu vrei sa le vopsesti. Ai grija sa acoperi foarte bine aceasta suprafata. Dupa aceea, aplica cateva straturi de vopsea spray pe portiunile neacoperite si lasa-l sa se usuce aproximativ 30-45 de minute. Indata ce s-a uscat, poti umple noul cos din sfoara cu orice doresti sau il poti impacheta frumos pentru a-l transforma intr-un cadou inedit!