Cand ai o familie numeroasa sau pur si simlu treci printr-o perioada mai dificila, cumparaturile nu se rezuma la doua pungi de covrigei si o cutie mica de inghetata, ci totul vine in cantitati mari. De multe ori te trezesti ca nu mai ai unde sa reciclezi alte obiecte din cauza ambalajelor care acapareaza tot spatiul. Asa ca uneori poti gasi alternative pentru recipientele produselor alimentare si, in loc sa le arunci la tomberon, sa le transformi in cos de gunoi. Bineinteles, forma cutiei trebuie sa iti permita acest lucru, dar cu siguranta ca daca ti-am atras atentia vei gasi ceva potrivit in camara cu snaks-uri.

Pasul 1
Un cos de gunoi excelent pentru birou se poate realiza dintr-un borcan mare de plastic. Partea dificila va fi sa mananci toti covrigeii sau ciocolatelele cu care a fost umplut initial, insa cu sigranta ii vei da de capat pana la urma. Un astfel de cos de gunoi, evident nu va ocupa foarte mult loc, dar va fi ideal pentru maruntisurile care se gasesc la masa de lucru si pentru care de fiecare data trebuia sa faci un drum special pana la gunoi. Daca esti adeptul reciclarii (comportament pe care noi il incurajam), atunci poti realiza mai multe cosuri de gunoi, mai ales ca din punct de vedere al spatiului nu vor ocupa foarte mult. Asadar, iata ce alte materiale vei mai utiliza: hartie colorata (poti folosi si banda adeziva decorativa washi tape), lipici, perie din burete, ghilotina pentru hartie (sau o foarfeca daca poti taia in linie dreapta fara probleme) si o lama de ras.

Pasul 2
Pregateste recipientul pentru marea transformare. Chiar daca va deveni un cos de gunoi asta nu inseamna ca nu trebuie sa arate bine. Curata eticheta si taie cu o lama partea de sus a recipientului, astfel incat sa ai o deschizatura cat mai mare. Suficient de mare incat sa poti arunca cu hartiile la cos din orice unghi al camerei si sa nimeresti inauntru.

Pasul 3
Analizeaza bine recipientul si gandeste-te la un model pe care vrei sa il realizezi. In functie de design-ul initial al borcanului, dar si de materialele pe care le ai disponibile, gaseste o modalitate prin care sa il infrumusetezi. Poti pune benzile de hartie pe orizontala sau verticala, in partea de sus, de jos sau in centru, de aceeasi culoare sau de culori diferite, in functie de imaginatia ta.

cos de gunoi 1

Pasul 4
Taie fasii de latimi diferite dar de aceasi lungime din hartia colorata, folosind ghilotina sau foarfeca. Poti opta si pentru aceeasi latime la toate bucatile de hartie, in functie de modelul pe care l-ai stabilit la pasul anterior.

Pasul 5
Aplica lipiciul cu peria din burete pe spatiul in care vei aseza prima bucata de hartie. Asaza hartia si aplica presiune pe ea astfel incat sa iasa toate bulele de aer. Aplica in continuare lipici pe spatiul urmator si lipeste urmatoarea bucata de hartie, strecurand marginea ei sub prima bucata lipita. Repeta procesul pana cand ajungi la capatul de unde ai inceput, avand grija ca ultima bucata sa se stecoare sub prima bucata de hartie lipita. Din cand in cand, arunca-ti un ochi peste benzile de hartie lipite anterior si netezeste-le daca observi ca s-au format bule de aer.

Poate te intrebi de ce atata deranj pentru un cos de gunoi care mai este si mic. Ei bine, orice si oricine are un loc si un rol bine definit pe planeta. Doar pentru ca existenta lui este aparent insignifianta asta nu inseamna ca nu trebuie tratat cu respect si grija. In fond si la urma urmei, daca nu ar exista cosurile de gunoi, noi toti am fi ingropati in propriile noastre deseuri, asa ca rolul lor este esential pentru confortul nostru si merita sa arate bine.

Sursa: http://bit.ly/1NsGy9f