Cei mai buni prieteni ai omului merita sa fie tratati cum se cuvine. Si cum celorlati amici ai tai, care de multe ori nu se ridica la rangul de cei mai buni prieteni, nu le servesti masa pe jos, atunci e normal ca micii patrupezi sa beneficieze de acelasi tratament. De aceea, astazi iti propunem sa realizezi un castron pentru caini mai special, asezat la inaltimea devotamentului prietenului tau.

Pasul 1
Materialele de care te vei folosi sunt urmatoarele: scaun de lemn vechi, smirghel, vas de mancare pentru caini, creion de tamplarie, bormasia, fierastrau electric pentru decupat, lac protector si vopsea. Alege scaunul in functie de talia catelului; daca ai un prichindel, opteaza pentru un scaun mic, de copii.

Pasul 2
Inainte de a te apuca de construirea efectiva a acestui castron pentru caini, va trebui sa smirgheluiesti bine scaunul. Practic, indeparteaza finisajul initial al scaunului pentru a sterge uleiurile existente astfel incat sa poti vopsi inca o data suprafata lemnoasa.

Pasul 3
Foloseste vasul de mancare al catelului pe post de sablon, pentru a desena cu un creion de tamplarie un cerc pe sezutul scaunului. Masoara latimea marginii vasului si deseneaza un al doilea cerc in interiorul primului, la distanta masurata. Al doilea cerc va fi cel pe care il vei taia, iar distanta pana la primul va crea o buza care sa sustina vasul si sa il impiedice sa alunece.

Pasul 4
Foloseste bormasina pentru a crea o gaura de inceput prin suprafata lemnoasa. Orificiul creat trebuie sa fie suficient de mare astfel incat sa incapa lama fierastraului prin ea. Taie cercul cu grija astfel incat sa nu existe accidente neplacute.

Pasul 5
Fa o proba cu vasul de mancare al catelului, sa vezi daca se potriveste. Daca cercul este prea mic, atunci mai taie o data cu fierastraul electric pentru decupat, astfel incat sa se potriveasca la fix.

Pasul 6
Indata ce ai nimerit dimensiunea corecta, foloseste smirghelul pentru a netezi marginile ascutite care au ramas in urma taierii.

Pasul 7
Tot ce ti-a mai ramas de facut este sa finisezi noul castron pentru caini. Il poti vopsi in orice culoare doresti, ii poti lasa aspectul natural sau il poti personaliza cu numele catelului. Daca te hotarasti sa faci nu doar un castron pentru caini, ci doua, pe unul il poti face pentru mancare si pe celalalt pentru apa si poti metiona acest lucru pe spatarul fiecarui scaun.

Pasul 8
La sfarsit aplica un strat de lac protector si lasa-l sa se usuce.

Prietenul tau se poate bucura de un loc de seama la masa ta si nu va mai fi nevoie sa “cerseasca” firimituri pe sub masa. Intotdeauna este bine sa iti arati aprecierea pentru cei pe care ii iubesti, indiferent daca este vorba de o iubire bipeda sau de una patrupeda.