Copiii au in permanenta nevoie de activitati care sa ii tina ocupati pe parcursul zilei. Bineinteles ca solutia cea mai la indemana este sa le deschizi televizorul sau mai nou sa le dai o tableta pe care sa o butoneze, insa nu este nici pe departe cea mai buna solutie pentru dezvoltarea lor. De aceea te indemnam sa realizezi un balansoar pentru copii care cu siguranta le va atrage atentia si ii va tine ocupati intr-un mod constructiv, pentru ca tu sa iti poti face treburile prin casa.

Pasul 1
Pentru a le oferi celor mici ocazia sa se bucure de un balansoar pentru copii, vei avea nevoie de un cauciuc de masina, placaj de lemn de dimenisunile urmatoare 1800x350x18mm, alte doua placaje de lemn pentru manere, de dimensiunile 350x150x18mm, patru sipci de lemn de 45x35x350mm, fierastrau, vopsea si grund acrilic.

Pasul 2
Asa cum probabil ti-ai dat seama, acest balansoar pentru copii are la baza o anvelopa de masina. Mai intai de toate trebuie sa tai cauciucul in doua jumatati egale. De aceea, inainte de a manui fierastraul, marcheaza cu o creta locul prin care urmeaza sa tai. In momentul in care te vei apuca de treaba, vei realiza ca nu este chiar asa usor sa despici anvelopa in doua, insa cu putina rabdare vei reusi. Poti folosi si un fierastrau electric, insa cu cel de mana vei obtine o taietura mai precisa.

balansoar pentru copii 1

Pasul 3
Dupa ce ai obtinut doua jumatati egale, scoate-le afara si pregateste-le de vopsit. Curata-le de praf sau de mizerie, dupa care asaza-le pe o bucata de folie sau pe mai multe ziare. Folia sau ziarele vor proteja solul de stropii de vopsea. Aplica cate doua straturi de grund pe fiecare jumatate si lasa-le sa se usuce intre aplicari.

balansoar pentru copii 2

Pasul 4
Dupa ce grundul s-a uscat poti aplica si vopseaua. Tine cont de faptul ca mai multe straturi subtiri de vopsea sunt mai bune decat unul singur dar gros. Cu mentiunea de a lasa sa se usuce intre aplicari.

Pasul 5
Mai departe trebuie sa te ocupi de locul in care vor sta cei mici pe noul balansoar pentru copii. Foloseste un placaj de lemn cu latimea de 350mm, astfel incat sa acopere ambele jumatati de anvelopa atunci cand sunt puse una langa cealalta.

Pasul 6
Placajul de lemn va fi prea lat pentru ca cei mici sa il poata incaleca. Din acest motiv va trebui sa il cioplesti astfel incat sa realizezi niste scaune. Masoara 80 mm de la fiecare margine pentru a marca patru crestaturi late. Aceasta zona ingusta le indica prichindeilor unde sa se aseze astfel incat rampa sa fie in echilibru.Pentru a rotunji marginile ascutite ale crestaturilor foloseste o cutie de vopsea de 1litru si marcheaza curbele pe exteriorul scaunului si la deschizaturi. Taie formele cu un fierastrau electric.

balansoar pentru copii 3

Pasul 7
Marcheaza doua manere prin trasarea unei linii pe placaj, la o distanta de 50mm fata de capat. Apoi, aplica aceeasi tehnica de rotunijre a marginilor ca si in cazul scaunelor. Folosind o cutie de 1 litru de vopsea marcheaza curbe pe fiecare parte, la 25 mm distanta intre ele. Dupa ce ai realizat toate marcajele, decupeaza lemnul cu ajutorul fierastraului electric si de asemenea, taie si 4 sipci de lemn.

balansoar pentru copii 4

 

Pasul 8
Monteaza manerele pe placajul de lemn, folosind bormasina dar si un adeziv cu putere mare de lipire. Inainte de a monta manerele, fixeaza mai intai sipcle de lemn la pozitie. Tine cont de varsta si inaltimea copiilor inainte de a le monta deoarece trebuie sa te asiguri ca vor ajunge la ele.

balansoar pentru copii 5

Pasul 9
Dupa ce le-ai fixat la pozitie, smirgheluieste tot placajul si aplica un strat de grund, dupa care lasa-l sa se usuce. Apoi aplica doua straturi de vopsea, lasand sa se usuce intre aplicari.

balansoar pentru copii 6

Pasul 10
Pana la a privi veselia celor mici in timp ce se joaca pe noul balansoar pentru copii mai este un singur pas. Fixeaza cu ajutorul unor suruburi cate o bucata de lemn la fiecare capat al fiecarei jumatati de anvelopa. Vei folosi cate doua suruburi si doua saibe la fiecare capat. Apoi pune jumatatile de anvelope la pozitie si asaza placajul de lemn deasupra lor. Marcheaza locul in care ar trebui sa dai gauri cu bormasina in placaj, astfel incat sa finalizezi procesul de creare. Va trebui sa dai 8 gauri in total dupa care sa fixezi placajul in anvelope cu ajutorul suruburilor. Suruburile vor intra in bucatile de lemn pe care le-ai montat in anvelope.

balansoar pentru copii 7