Cand temperatura din termometre refuza sa mai coboare, ba dimpotriva, se incapataneaza sa urce, cea mai la indemana solutie este sa te urci in masina si sa evadezi din oras. Fie ca alegi muntele sau marea, oriunde este mai bine decat printre masini, blocuri si oameni nervosi. Odata ajuns in aer curat te poti bucura de peisajul minunat pe care il are de oferit tara noastra. Si ca sa nu iti lipseasca nimic din confortul apartamentului tau, te vom invata cum sa-ti construiesti propria ta masina de spalat rufe portabila. Iata un bagaj de excursie pe care nu multi au privilegiul sa il aiba.

Pasul 1
Vei avea nevoie de un butoias de plastic cu o capacitate de aproximativ 10 litri. Acest bagaj de excursie se pregateste numai in prezenta unui detergent, care este si cel mai in masura sa il insoteasca pe tot parcursul calatoriei. Desfa capacul butoiasului (sau deja putem spune ca a fost avansat la gradul de masina de spalat) si adauga detergentul. Poti folosi atat detergent solid cat si detergent lichid, insa nu recomandam capsulele deoarece se dizolva mai greu.

Pasul 2
Ca la orice masina de spalat, va trebui sa alegi programul cu care vrei sa speli. Adauga apa, rece sau calda in functie de tipul de haine pe care urmeaza sa le speli. Aproximeaza cata apa pui astfel incat sa ramana spatiu si pentru haine si ceva aer sa poata respira (te vei lamuri imediat, la pasii urmatori).

Pasul 3
Adauga hainele si ai grija sa nu supraincarci masina. Este nevoie de spatiu ca sa se poata invarti, cu cat se misca mai mult cu atat vor fi mai curate.

Pasul 4
Inchide capacul masinii de spalat prin insurubarea capacului butoiului si porneste. Apuca manerele butoiasului si agita puternic. Realizeaza o miscare astfel incat hainele sa se roteasca si astfel sa se curete uniform. Poti da drumul la radio, ritmurile melodiilor te vor ajuta sa iti misti soldurile in sincron cu masina de spalat, lucru care s-a dovedit a fi folositor. Daca ai ales un program cu inmuiere, fa pauze intre melodii si lasa hainele sa se odihneasca.

Pasul 5
Deschide masina de spalat numai dupa ce programul de spalare s-a terminat. Daca incerci sa desfaci capacul in timp ce il agiti, exista un risc crescut pentru accidente. Dupa aceea goleste continutul masinii.

Pasul 6
Umple din nou masina cu apa curata si repeta programul de invartire pentru a indeparta orice urma de detergent. Goleste din nou masina si scoate hainele. Programul de centrifugare nu exista, asadar va trebui sa storci rufele de mana.

Ar fi indicat ca tot mai multi sa foloseasca aceasta metoda de a spala rufele. La o simpla privire de ansamblu descoperim mai multe avantaje: miscare, dezvoltare personala (parte dintr-un program de tipul “incearca mereu ceva nou”), activitate in aer liber, lucru in echipa si, poate cel mai important, sentimentul satisfacator al lucrului facut de mana ta. Poti sa-i spui masina de spalat inedita, bagaj de excursie lunga in natura, butoiasul magic etc. Cert este ca avem nevoie sa ni se demonstreze ca nu totul se rezuma la o apasare de buton. Asa invatam sa ne bucuram de timp intr-un mod productiv si poate devenim mai rabdatori cu calculatorul care, din cand in cand, isi permite o clipa sa se miste mai domol si nu reactioneaza in prima secunda de dupa clic.