Sa zicem ca s-a oprit curentul dintr-o data. Pregatisei o cina romantica in gradina si n-ai vrea sa renunti la idee. Ba chiar ai aprins cateva lumanari iar vantul sufla cu avant, de parca ar avea in fata tortul pregatit special pentru ziua lui. E un moment special, intr-adevar, dar nu-ti aduci aminte sa-l fi invitat. Felinarul electric a facut tot posibilul pentru ca seara ta sa fie exact cum te asteptai, acum e momentul ca o torta sa-ti lumineze clipele de tandrete.

Pasul 1
Vei avea nevoie de o sticla goala de vin, un fitil pentru torta, ulei parafinic pentru torta sau lampa cu aroma citronella, saiba de metal care sa se potriveasca la gura sticlei, palnie, pietre decorative din sticla sau margele suficient de mici incat sa intre in sticla.

Pasul 2
Seara romantica nu trebuie neaparat sa se termine odata cu sticla de vin. Spala bine sticla dupa ce ai terminat continutul si indeparteaza-i eticheta. Pune sticlele intr-o oala mai mare, adauga 16 lingurite de bicarbonat de sodiu si 32 de cani cu apa si lasa-le timp de 30 de minute la inmuiat. In cazul in care etichetele nu s-au dezlipit integral, este suficient sa le stergi cu o carpa uscata.

Pasul 3
Alege pietre decorative din sticla sau margele in culorile care iti bucura vederea, dar tine cont de diametrul gurii sticlei astfel incat sa poata fi introduse inauntru. Pune pietricele in sticla. Cu cat vei pune mai mute pietricele cu atat mai putin ulei vei folosi.

Pasul 4
Trece fitilul pentru torta handmade prin saiba de metal. Lasa deasupra sticlei in jur de 0,60 cm din fitil si asigura-te ca acesta este fixat ferm in saiba. In cazul in care exista decalaje intre cele doua, aerul poate patrunde in sticla si din acest motiv sticla se va umple cu fum. Saiba se va fixa deasupra sticlei, de aceea este necesar ca cele doua sa aiba acelasi diametru.

Pasul 5
Cu ajutorul unei palinii, toarna uleiul parafinic pentru torta handmade in sticla. Cantitatea de ulei introdusa va trebui sa acopere fitilul pe jumatate.

Pasul 6
Introdu partea mai lunga a fitilului in sticla si gaseste un loc in care sa asezi torta. Este recomandat sa o instalezi afara, deoarece arderea uleiului parafinic cu aroma de citronella nu este indicata in spatii inchise. Ai grija sa o asezi pe o suprafata plana, sigura, pentru a evita rasturnarea si producerea unor accidente.

Pasul 7
Aprinde varful fitilului si continua seara intr-o atmosfera intima si relaxanta.