A trecut de ceva vreme perioada propice pentru a te apuca de plantat seminte insa este bine sa te informezi din timp cu privire la cele mai simple tehnologii de plantare pentru anul viitor. Cand ai de sadit seminte mici, cum ar fi cele de morcovi, este destul de dificil sa le pui in pamant la distante optime. Pentru a rezolva aceasta problema, cel mai bine este sa realizezi in casa o banda pentru seminte. Poti face acest lucru urmarind trei pasi simpli.

In primul rand, este necesar sa ai la indemana un sul de hartie igienica cu dublu strat. Deruleaza pe masa o fasie de hartie igienica, umezeste-o cu un spray pulverizator si pune semintele in centrul benzii. Distanteaza-le conform instructiunilor de pe pachetul de seminte. Alterneaza semintele de morcovi cu cele de ridichi, pentru ca atunci cand ridichiile incoltesc, ajuta la marcarea randului si la strapungerea pamantului.

Impatureste a treia parte din hartia igienica peste seminte, de-a lungul benzii realizate dupa care acopera-le complet impaturind si cealalta parte peste ele. Preseaza usor hartia peste seminte si umezeste-o din nou cu apa, utilizand spray-ul pulverizator. Foloseste aceste tehnologii de plantare pentru a realiza cate benzi de seminte ai nevoie dupa care transporta-le cu grija in gradina.

Pregateste solul pentru plantare si realizeaza brazde de mica adancime in care sa asezi benzile cu seminte, dupa care acopera-le cu pamant. Cu ajutorul acestor tehnologii de plantare semintele tale vor fi distantate optim si plantate cu usurinta.