Orice zi reusita implica o stare de relaxare si confort. Evident, confortul si relaxarea difera de la o persoana la alta, in functie de temperamentul si personalitatea fiecaruia, insa cu siguranta exista o cale de mijloc astfel incat sa impaci pe toata lumea. Noi iti sugeram sa petreci cateva momente intr-un fotoliu puf, citind o carte sau pur si simplu visand cu ochii deschisi. Daca nu ai unul, este cu atat mai bine pentru ca poti sa realizezi chiar tu un fotoliu puf asa cum iti doresti si in doar 30 de minute.

Pasul 1
Materialele de care ai nevoie sunt putine la numar insa este posibil sa nu le ai prin casa, asa ca pregateste-te de o plimbare pana la magazin. Asadar, acest fotoliu puf se realizeaza folosind doua bucati de material textil (ideal ar fi sa folosesti tesatura pentru tapiterie), un fermoar de 55 de centimetri si 3,5 metri cubi de umplutura de polistiren expandat.

Pasul 2
Alege materialul textil pe care intentionezi sa-l folosesti. Poti opta fie pentru doua bucati din acelasi material, fie pentru doua materiale diferite care sa se armonizeze cromatic. Dupa ce te-ai decis, taie doua bucati de 112 x 80 centimetri. Daca te hotarasti sa folosesti doua materiale diferite, vei obtine practic doua fotolii in unul singur, deoarece in momentul in care il intorci pe partea cealalta vei avea un nou fotoliu puf.

fotoliu puf 2

Pasul 3
Uneste marginile din partea dreapta ale ambelor materiale. Realizeaza un tiv pentru pentru a impiedica destramarea tesaturii. Pe marginile lungi foloseste o cusatura in zigzag, dupa care inca una dreapta. Astfel de cusaturi ii vor prelungi viata fotoliului, care va fi destul de folosit. Realizeaza toate cusaturile folosind materialul pe dos.

fotoliu puf 3

Pasul 4
Impatureste materialul in doua, pe lungime, ca si cand ai vrea sa faci un hotdog, astfel incat cusaturile realizate mai devreme sa fie suprapuse.

fotoliu puf 4

Pasul 5
Taie materialul impaturit astfel incat sa rotunjesti coltul din care ai inceput sa impaturesti. Va trebui sa tai aproximativ 15 cm, ca in imaginea de mai jos.

fotoliu puf 5

Pasul 6
Desfa materialul si vei observa ca ai obtinut o curba aproape simetrica. Coase din nou materialul folosind cele doua tipuri de cusaturi, pentru inceput cea in zigzag, dupa care cea dreapta.

fotoliu puf 6

Pasul 7
Deschide marginea ramasa necusuta. Mentinand partile din partea dreapta unite, impatureste inca o data in doua, in partea opusa, ca in imaginea de mai jos.

fotoliu puf 7

Pasul 8
Coase fermoarul de 55 cm in centrul acestei deschizaturi. Poti folosi un fermoar transparent ca sa fie si mai putin vizibil pe viitorul tau foltoliu puf.

fotoliu puf 8

Pasul 9
Dupa ce ai introdus fermoarul, realizeaza cate o cusatura dreapta pe fiecare parte a fermoarului.

fotoliu puf 9

Pasul 10
Intoarce pe fata husa realizata mai sus si umple fotoliul puf cu polistirenul expandat.  Pentru a nu irosi prea mult din sacul de polistiren, roaga pe cineva sa te ajute. Cineva trebuie sa tina husa si altcineva sa toarne polistirenul. Cu siguranta vor mai sari cateva pe jos, dar considerabil mai putine daca ai ajutor.

fotoliu puf 1