Pepenele se bucura de o popularitate fantastica atat printre consumatorii mici cat si printre cei care pastreaza copilaria doar in gand si in suflet, dar odata cu terminarea verii poti sa iti pui pofta in cui, cel putin pana anul viitor. Daca insa te saturi si numai privind o imagine cu fructul cu pricina atunci iti propunem sa realizezi o tava de servit la care trebuie sa te uiti de doua ori pentru a te convinge ca nu este o felie de pepene adevarata.

Pasul 1
Pentru a realiza aceasta tava de servit iti trebuie mai multa indemanare si creativitate decat materiale, intrucat o poti avea gata in doi timpi si trei miscari daca ai pe-aproape un tocator de lemn rotund, vopsea in trei nuante: rosu, verde si negru, manere metalice, pensule de vopsit, serlac si bormasina electrica.

Pasul 2
Vopseste intreaga suprafata a tocatorului cu vopsea roz-rosiatica si aplica mai multe straturi (dar lasa sa se usuce intre aplicari) daca acest lucru este necesar. Nu uita sa realizezi acest pas intr-o zona cu ventilatie buna, pentru a nu inhala toti vaporii de vopsea care pot dauna sanatatii.

tava de servit 1

Pasul 3
Daca miezul este gata, te poti apuca si de coaja. Pune o cantitate mica de vopsea verde intr-un recipient si cu o pensula subtire realizeaza o margine de jur imprejurul tocatorului, dar numai dupa ce vopseaua rosie s-a uscat.

tava de servit 2

Pasul 4
Tava de servit incepe sa arate din ce in ce mai mult cu o felie rotunda de pepene, dar mai trebuie sa realizezi si samburii. Utilizeaza o pensula subtire si deseneaza niste puncte negre, usor lunguiete, care sa porneasca din centru.

tava de servit 3

Pasul 5
Dupa ce vopseaua s-a uscat integral, aplica un strat de serlac pentru a proteja tava de servit de orice lichid sau urme de mancare, dar si pentru a-i oferi un luciu interesant.

Pasul 6
La final monteaza manerele de o parte si de alta a tavii folosind o bormasina electrica. Si cu acest ultim pas, poti incepe sa servesti micul dejun, pranzul sau cina folosind o tava care sa iti lase gura apa, poate mai mult decat felurile de mancare pregatite.

tava de servit 4

Trebuie sa te avertizam inca de la inceput ca daca esti o fire pofticioasa mai bine spui pas acestui proiect, deoarece este posibil sa incepi sa ai vise recurente referitoare la felii zemoase de pepene, care iti vor tulbura somnul, cel putin pana vara viitoare.

Sursa: http://bit.ly/1Ry6uiD