Materialele reciclabile sunt resurse nepretuite pentru realizarea celor mai creative si mai neobisnuite obiecte. Astazi ne vom concentra atentia asupra sticlelor de plastic. Decat sa stea ingramadite undeva in camara sau debara pana se aduna mai multe ca se le poti duce la reciclat, exista o multitudine de variante in care ele se pot transforma in veioze, ghivece, jucarii sau suporturi pentru diverse obiecte. De asemenea pot constitui o parte foarte importanta si in elaborarea unor proiecte mai complexe, cum ar fi realizarea unui taburet handmade. Pe langa faptul ca te va scoate dintr-o situatie mai putin placuta cand ai multi musafiri si nu ai unde sa-i asezi, va aduce si un plus de creativitate in orice camera e asezat.

Pasul 1
Pentru a realiza un taburet handmade vei avea nevoie de sticle de plastic de 2 litri (numarul variaza in functie de marimea si dimensiunea pe care vrei sa o aiba taburetul), burete pentru tapiterie din spuma poliuretanica, carton, banda adeziva, material textil, ruleta, foarfeca si masina de cusut.

Pasul 2
Hotaraste-te asupra dimensiunii si formei pe care vrei sa o aiba viitorul tau taburet handmade. Apoi spala si usuca sticlele pe care le vei folosi. Pentu un taburet handmade de forma rotunda suficient de mare vor fi necesare aproximativ 37 de sticle, iar pentru unul patrat de 32 sticle. Aceste numere sunt doar informative, pentru a-ti forma o idee cu privire la  numarul de sticle pe care sa le folosesti.

taburet handmade 1

Pasul 3
Taie gatul sticlei, chiar deasupra etichetei, dupa care introdu o alta sticla cu totul in interiorul ei. Sticla introdusa trebuie sa aiba capacul pus, astfel incat sa nu isi modifice forma. Dupa ce le-ai unit, lipeste-le intre ele cu banda adeziva.  Pentru un taburet patrat vei avea nevoie de  aproximativ 16 astfel de bucati, adica de 32 de sticle de plastic. Poti realiza un taburet handmade si fara a taia sticlele, ci pur si simplu sa le aranjezi ca atare in forma dorita. Avantajul variantei sugerate de noi este ca sticlele vor avea aceeasi forma la ambelele capete, iar taburetul va fi mai stabil.

taburet handmade 2

Pasul 4
Aranjeaza sticlele in forma pe care ti-o doresti si securizeaza-le intre ele cu ajutorul bandei adezive.

taburet handmade 4

Pasul 5
Taie cartonul de dimensiunea si forma taburetului. Vei utiliza doua bucati, una pe care o vei aseza in partea de sus a taburetului si una pe care o vei amplasa in partea de jos. Prinde cartonul de sticle cu banda adeziva si in acest punct ai realizat baza taburetului.

taburet handmade 3

Pasul 6
Imbraca sticlele cu burete pentru tapiterie din spuma poliuretanica, atat in partile laterale cat si in partea de sus a taburetului.  Vei utiliza doua bucati rectangulare si una  rotunda sau patrata in functie de forma taburetului pe care il realizezi. De asemenea, si pe acestea le vei fixa tot cu banda adeziva.

Pasul 7
Coase o fata din orice tip de material pentru taburet, care va imbraca aranjamentul din sticle. Apoi, realizeaza o husa exterioara pentru noul tau taburet handmade, care sa se integreze armonios in imaginea de ansamblu a incaperii in care urmeaza sa il asezi.