Cine este de parere ca locul tablourilor este doar in casa va avea o mare surpriza. Natura moarta, reprezentata de mari pictori ai lumii in tablourile expuse la cele mai mari muzee nu este nici pe departe la fel de spectaculoasa ca natura vie din gradina ta. Nu ai nevoie nici macar de un strop de talent la pictura pentru a realiza un tablou decorativ de toata frumusetea. In plus, acest tablou decorativ se va schimba odata cu anotimpurile, insa va ramane la fel de frumos si de inedit.

Pasul 1
Transforma in arta lucrurile banale pe care le ai prin casa  si infrumuseteaza-ti gradina! Vei folosi un ghiveci cu aspect rustic, pamant pentru flori, rama de tablou, o floare, carlig in S, sarma si bormasina. Ceea ce face acest proiect inedit este tocmai contrastul dintre materialele folosite si rezultatul final. Pentru a crea un tablou decorativ cat mai expresiv, foloseste materiale cat mai rustice, improvizate. Spre exemplu, in loc de un ghiveci de flori nou, foloseste un ghiveci vechi, cu urme de pamant si cu vopseaua ciobita sau o galetusa simpla de inox. Lantul de care va atarna ghiveciul va arata mult mai bine daca va fi inlocuit de o sarma ruginita. Cu cat materialele folosite sunt mai terne si mai ponosite cu atat va straluci mai mult floarea.

 

Pasul 2
Daca te hotarasti sa folosesti o galeata pe post de ghiveci atunci fa-i o gaura in partea de jos, pentru a se putea scurge excesul de apa. Umple ghiveciul cu pamant de flori si planteaza floarea. Foloseste o planta care face mai multe floricele, rezistenta la schimbarile de temperatura. Muscatele curgatoare sau florile campanula vor arata minunat in acest tablou decorativ pentru gradina.

Pasul 3
Realizeaza o gaura cu bormasina si in partea de sus a ramei de tablou. Orienteaza-te sa fie cat mai centrala, astfel incat tabloul sa stea cat mai drept.

tablou decorativ 1

Pasul 4
Trece sarma pin gaura ramei si fixeaz-o la pozitie. Aceeasi sarma o vei prinde la un capat de carligul in forma de S si la celalalt de manerul galetii in care ai plantat floarea. Foloseste o sarma rezistenta, deoarece ghiveciul va fi destul de greu, in functie de dimensiunea plantei si de cantitatea de pamant pe care ai pus-o in galetusa.

Pasul 5
Nu ti-a mai ramas decat sa gasesti o ramura de copac de care sa agati carligul si sa afisezi noul tau tablou decorativ.

sursa: http://goo.gl/gFltiz