Cartile pe care le ai in biblioteca sunt cel mai de pret accesoriu al casei tale. Ele vorbesc despre tine ca om, mai mult decat vorbesti tu despre ele. Sunt cele care contribuie semnificativ la formarea personalitatii tale, iti imbogatesc vocabularul si te ajuta sa iti creezi propriul stil de comunicare. Si pentru ca ai foarte multe lucruri pentru care trebuie sa le multumesti, ce ar fi daca le-ai face cadou un opritor de carti care sa le impidice sa se mai rastoarne in stanga si dreapta, sa le permita sa stea drepte in fata oricui care trece pe langa ele?

Pasul 1
Acest opritor de carti va avea nevoie de urmatoarele materiale, pentru a fi demn sa stea langa scriitori de seama din toate timpurile: o jumatate de bustean (poate sa fie cat de gros sau subtire doresti, in functie de cartile pe care le va sustine),  pensula, trei tipuri de vopsea acrilica (alege-le din aceeasi familie de culori pentru a obtine un efect de umbra), smirghel, fierastrau, lac.

Pasul 2
Daca nu ai jumatate de bustean gata pregatit, va trebui sa tai unul intreg astfel incat sa obtii doua jumatati. Dupa ce ai taiat busteanul in doua, va trebui sa-l mai tai inca o data in doua jumatati egale. Ideal ar fi ca fiecare jumatate a acestui opritor de carti sa fie suficient de larga pentru a sta singura in picioare si suficient de grea pentru a sustine cartile. Daca opritorul este mai lung decat cartile pe care trebuie sa le sprijine atunci va trebui sa-l mai tai pana ajunge la dimensiunea ideala. Pentru a-l taia corect vei avea nevoie de un fierastrau puternic si bine ascutit.

Pasul 3
Foloseste smirghelul pentru a netezi cele doua jumatati de bustean. Pregateste suprafata lemnoasa pentru vopsit, insa nu netezi si coaja.

Pasul 4
Pe partea din fata a acestui opritor de carti, aplica trei nuante diferite din aceeasi clasa de culori pentru a obtine un efect de umbra. In imagine s-au folosit auriu, piersica si roz aprins insa poti folosi ce culori se potrivesc cel mai bine cu biblioteca ta. Imparte busteanul in trei parti (nu trebuie sa fie egale) si aplica vopseaua pe fiecare dintre ele.

Pasul 5
Lasa vopseaua sa se usuce si la final adauga un lac protector pe deasupra.

Orice biblioteca are nevoie de un opritor de carti, pentru a tine capopdoperele care se afla in posesia ta la inaltimea pe care o merita. Poti opta pentru efectul de umbra sau poti vopsi tot busteanul intr-o singura culoare. Te incurajam sa fii creativ si sa adaptezi sugestia noastra personalitatii tale. Alege sa descoperi ce se afla in spatele cartilor inchise si sa dai “share” mai departe!