Cand vorbim de surse de iluminat posibilitatile pot fi nelimitate, de la simple la complicate sau de la conventionale la neconventionale. Insa, de cele mai multe ori este nevoie de un electrician de meserie care sa te ajute sa le montezi, indiferent de ce tipuri de surse de iluminat alegi intr-un final. Cu toate acestea, iata ce veioza interesanta poti realiza fara nici un pic de ajutor din exterior, folosind foarte putine materiale, pe care cu putin noroc le gasesti prin casa, fara sa mai fie nevoie de o plimbare pana la magazin.

Pasul 1
Inainte de a te apuca de treaba aduna pe masa de lucru toate materialele de care vei avea nevoie. Asadar, vei folosi o cutie de aluminiu, bormasina, vopsea spray, luminite de pom si optional un marker.

Pasul 2
Curata bine cutia de aluminiu pe care intentionezi sa o treci in randul celor mai neconventionale surse de iluminat. Asigura-te ca nu are nici un miros ciudat sau urme de murdarie, ca de acum incolo si-a schimbat fisa postului si trebuie sa fie impecabila.

surse de iluminat 1

Pasul 3
Farmecul veiozei vine din maiestria cu care ii realizezi modelul, fiindca ceea ce vei realiza se va reflecta in exterior. Prin urmare, daca vrei sa obtii un model anume, inainte de a te apuca sa dai gauri in cutia de aluminiu, realizeaza modelul in prealabil, cu marker-ul. Daca nu urmaresti sa obtii ceva specific poti realiza gaurile ad hoc, in functie de inspiratia de moment. Ia bormasina si apuca-te de dat gauri. Cu cat sunt mai multe la numar, cu atat va lumina mai puternic.

surse de iluminat 2

Pasul 4
Aplica un strat de vopsea pe toata suprafata exterioara a cutiei si las-o sa se usuce. Daca iti doresti o nuanta mai intensa, mai aplica un strat si lasa-l sa se usuce, pana sa treci mai departe.

surse de iluminat 3

Pasul 5
Introdu luminitele de pom in interiorul cutiei, dar lasa cablul pentru priza in extreior. Gaseste un capac care sa se potriveasca cutiei de aluminiu si realizeaza un orificiu prin care sa treci firul electric. Ai grija la cutia de aluminiu care este posibil sa se incinga foarte tare de la luminitele de pom, asa ca asaz-o intr-un loc sigur si fereste-te sa o atingi cand este in priza.

Uneori nu este necesar sa faci investitii majore in casa pentru a schimba atmosfera. Atunci cand vorbim de surse de iluminat, putina creativitate te scoate din anonimat si tot ce trebuie sa faci este sa-ti acorzi timp sa le pui in practica.

sursa: http://goo.gl/gDe6Au