Cand scoti din cuptor oala fierbinte, prima intrebare care iti vine in minte este unde sa o asez mai repede. Uneori raspunsul intarzie sa apara si astfel te alegi cu niste arsuri de toata frumusetea. Pentru a evita astfel de situatii, astazi iti prezentam doua idei inedite pentru a realiza singur un suport pentru vase fierbinti.

suport pentru vase fierbintiPasul 1
Elementul de baza pentru primul suport este carligul, sau mai bine spus carligele, deoarece vei folosi in jur de 40 de bucati din lemn. In afara de acestea, vei mai utiliza o bormasina si sarma de florarie.

Pasul 2
Dezasambleaza toate cele 40 de carlige de lemn. Vei obtine 80 de jumatati pe care le vei utiliza fara partea metalica, adica cea care le tinea unite.

Pasul 3
Gaureste fiecare jumatate de carlig cu ajutorul bormasinii, cam la 1,5 cm de capatul fiecaruia.

Pasul 4
Introdu sarma de florarie prin fiecare jumatate de carlig pana cand se formeaza un cerc.

Pasul 5
Imediat ce ai un cerc complet, infasoara capetele de la sarma si rasuceste-le pana cand carligele sunt stranse la maximum. Asta a fost toata filozofia. Acest suport pentru vase fierbinti se realizeaza foarte usor si te scapa din incurcatura ori de cate ori simti ca vei scapa pe jos oala cu mancare.

Cea de a doua idee de suport pentru vase fierbinti are ca element cheie dopul de pluta. In acest caz poti combina la sigur utilul cu placutul, pentru ca fiecare sticla de vin savurata iti asigura un dop pentru numai bun de folosit in realizarea suportului.

Pasul 1
Aduna in jur de 50 de dopuri de pluta. Da sfara in tara, pe la rude si cunoscuti, sa nu arunce dopurile dupa ce deschid sticlele de vin si du-te sa le colectezi. La drumul de intoarcere, opreste-te si la un magazin de instalatii si achizitioneaza o tija metalica cu clema.

Pasul 2
Dupa ce ai toate materialele gata pregatite, te poti apuca de treaba. Aranjeaza cele 50 de dopuri astfel incat sa obtii un cerc cat mai rotund.

Pasul 3
Prinde-le pe toate de jur imprejur folosind tija metalica cu clema. Trebuie sa fie atat de stranse incat sa “respire” unul in ceafa celuilalt.

Ca sa iti faci o idee despre cat de simplu este sa realizezi acest suport pentru vase fierbinti, iti vom spune doar atat: partea complicata este sa bei atatea sticle de vin. Indiferent ce idee alegi sa pui in practica, important este sa vezi ca solutiile sunt peste tot in jurul tau.