Daca ti-ar spune cineva ca farfuriile se pot usca foarte bine pe umerase, probabil ca ai fi tentat sa intrebi: de cand te-ai angajat la circ? Sau ai ridica din spranceana, gandind: bietul om, pare capabil sa urce cu liftul ca sa nu-l mai tina scarile de vorba. In orice caz, de data asta, dreptatea ar fi de partea lui, fiindca iti vom arata cum poti crea un suport de vase din umerase. Oamenii creativi au capacitatea de a gasi o functionalitate neobisnuita obiectelor obisnuite.

Pasul 1
Pentru a transforma umerasele intr-un suport de vase, vei avea nevoie de 8 umerase de lemn, bormasina, mai multe suruburi mici (dimensiunea exacta o vei alege tu, in functie de marimea umeraselor), lac poliuretan pe baza de apa si smirghel.

Pasul 2
Pregateste umerasele pentru transformarea radicala, aplica doua straturi de lac poliuretan pe baza de apa si netezeste-le folosind smirghelul.

Pasul 3
Pentru a realiza acest proiect, trebuie sa folosesti umerase identice, asa ca daca ti-au ramas in plus umerase de modele diferite, va trebui sa achizitionezi acelasi model pana ajungi la un numar de 8. De asemenea, orienteaza-te la modelele cu caneluri in brate, deoarece in caz contrar va trebui sa depui mai multa munca pentru a le masura, taia si netezi iar efortul nu ar fi justificat. Scoate carligul de metal de la toate umerasele si taie tija de lemn de la 6 dintre ele. Nu arunca tijele deoarece le vei folosi putin mai tarziu.

Pasul 4
Ia cele doua umerase care au inca tijele atasate si asaza unul in fata si unul in spate. Ia una dintre tijele de lemn pe care le-ai indepartat si prinde-o in partea laterala, de la umerasul din fata pana la cel din spate. Prinde tija in partea de jos a umeraselor cu suruburi mici. Pentru a preintampina despicarea tijei, da mai intai gaurile cu bormasina astfel incat sa fixezi suruburile exact in locul pe care il doresti. Repeta procedura si in cealalata parte a umeraselor.

Pasul 5
Intre cele doua umerase, asaza in aceasi pozitie inca trei umerase, dispuse la distanta egala. Dupa ce le-ai pozitionat, prinde-le cu suruburi la fel cum ai procedat si cu primele doua.

Pasul 6
Ai terminat cu fixarea umeraselor in aceasta pozitie. Urmatoarele trei umerase va trebui sa le fixezi dupa ce le rotesti. Asadar, vor sta cu capul in jos. Fixeaza in suruburi primul umeras intors de umerasul din fata. Ai grija sa-l fixezi pe interior. Al doilea umeras intors va fi pozitionat la distanta de un umeras si ultimul se va fixa de umerasul din spate, insa de data acceasta pe exterior.

suport de vase din lemn

Pasul 7
Intoarce tot suportul cu fata in jos si ataseaza inca doua tije de lemn. Le vei fixa in punctul in care umerasele normale si cele cu capul in jos se interesecteaza. Tot ce ti-a ramas de facut este sa speli farfuriile si sa le pui la uscat in noul tau suport de vase.