Orice baie care se respecta are un suport de prosoape. Dar nu orice baie se poate lauda cu unul confectionat din conserve si care arata spectaculos. Chiar daca suna a poveste, va garantam ca la miezul noptii nu se va transforma la loc in conserva, ci va ramane acelasi suport de prosoape elegant si discret.

suport de prosoape

Pasul 1
Pentru a te apuca de treaba, vei avea nevoie de 6 cutii de conserve, material textil cu imprimeu floral (poti adapta conform preferintelor tale si poti utiliza alte imprimeuri), grund alb, pensule de vopsit, 20 de metri de banda bias cu latimea de 13 mm, foarfece, trafalet, placaj de lemn de urmatoarele dimensiuni 43x 58cm cu grosimea de 1 cm, bormasina, suruburi, piulite si un pistol de lipit. Lista de materiale este lunga, dar te asiguram ca la sfarsit rezultatul te va incanta.

Pasul 2
Asigura-te ca nu mai exista capac la cutiile de conserve si intoarce spre interiorul cutiei bavurile ramase. Dupa aceea spala conservele, dezlipeste etichetele acolo unde este cazul si lasa-le la uscat.

Pasul 3
Aplica doua starturi de grund pe fiecare conserva, atat pe exterior cat si pe interior. Dupa ce se usuca aplica si un strat de vopsea alba sau ivoire.

Pasul 4
Cat timp se usuca vopseaua, decupeaza din bucata de material textil o floare care sa se incadreze pe cutia de conserve. Pune un strat subtire de lipici pe interiorul florii decupate si lipeste-o pe cutia de conserve. Materialul decupat trebuie sa fie integral acoperit cu lipici, pe fata interioara, altfel i se vor dezlipi colturile si nu va avea un aspect placut.

Pasul 5
Pentru a te asigura ca nu se dezlipeste, aplica un strat subtire de vopsea alba de jur imprejurul materialului lipit. Daca vrei ca acest suport de prosoape sa aiba un plus de culoare, poti aplica si un stencil in forma de floare. Stencil-ul este un desen tip vector care se face pe carton, apoi se decupeaza, iar prin zonele goale se aplica vopseaua. Pozitioneaza stencil-ul la intamplare pe langa floare si aplica o vopsea crem sau bej.

suport de prosoape 2

Pasul 6
Deoarece vei folosi acest suport de prosoape in baie, ar fi bine sa il faci rezistent la apa. Aplica pe toata suprafata conservei de metal un lac impermeabil si lasa-l sa se usuce timp de 40 de minute. Adauga nota de final, infasurand o bucata de banda bias in partea de sus a conservei de metal. Pentru a ramane la pozitie, cel mai bine aplica un strat de lipici pe banda bias, dupa care infasoar-o la cutie.

suport de prosoape 3

Pasul 7
Aplica un strat de vopsea alba sau ivoire (in functie de ce ai folosit si la conserve) pe bucata de placaj si las-o sa se usuce. Lipeste pe marginile placajului aceeasi banda bias pe care ai folosit-o si la conserve si ataseaza cele 6 cutii. Astfel, ai realizat un suport de prosoape elegant si rafinat