In momentul in care in viata ta apare primul copil, totul se schimba la 180 de grade. Si chiar daca te incearca cele mai frumoase sentimente si te surprinzi pe tine de forta, rabdarea, duiosia de care nu aveai cunostinta. Totusi, in momentele cand cel mic plange si nu poate inca sa verbalizeze care este problema, parca ai vrea sa treaca timpul mai repede ca sa puteti comunica mai usor. Iar cand te trezesti intr-o dimineata si vezi ca cel mic deja merge singur, vorbeste si are preferinte alimentare si vestimentare, stai si te intrebi cand a trecut timpul. Da, timpul trece si are marele defect ca este ireversibil. Daca iti este greu sa te desparti de lucrurile pe care le-a folosit cel mic si ai vrea sa le mai pastrezi doar pentru a-ti tine proaspete amintirile de cand era bebelus, iata o solutie prin care poti sa transformi patutul lui in suport de flori.

Pasul 1
Pentru a realiza acest suport de flori inedit vei avea nevoie in mod obligatoriu de un patut de bebelus. In plus, vei mai folosi pamant de flori, seminte in cazul in care vrei sa plantezi ceva nou sau flori pe care vrei sa le muti din ghivecele vechi si folie.

suport de flori 1

Pasul 2
In cazul in care modelul patutului este mai nou si este din lemn atunci asambleaza-l in pozitia pentru bebelusi (0-6 luni) astfel incat baza patului sa fie ridicata. Poti lasa baza si mai jos, ca atunci cand puiul tau era mai mare, dar iti va fi mai dificil sa uzi florile si in plus nu vor avea la fel de multa lumina. Va trebui sa realizezi o cutie de lemn care sa reprezinte baza viitorului suport de flori. Ia dimensiunile patului si construieste o cutie din scanduri de lemn, unindu-le pur si simplu cu ajutorul cuielor.

Pasul 3
Vopseste cutia in aceeasi culoare in care ai si patutul. Daca acesta are aspectul natural de lemn, atunci smirgheluieste mai intai cutia si aplica un lac de finisaj. Cu toate ca este posibil sa nu nimeresti exact aceeasi nuanta si atunci este mai bine sa vopsesti atat cutia cat si patutul in aceeasi culoare.

suport de flori 2

Pasul 3
Dupa ce s-a uscat, asaza cutia in patut si acoper-o cu o folie de plastic. Aceasta va preveni umezirea lemnului in momentul in care uzi florile si va impedica mucegaiul sa atace structura lemnului.

Pasul 4
Umple cutia cu pamant pentru flori, ideal ar fi daca ai adauga si niste balegar transformat in compost, mai ales daca intentionezi sa plantezi seminte in acest suport pentru flori. Plantele au nevoie de sustante nutritive pentru a creste si a se dezvolta sanatos.

suport de flori

Pasul 5
Va trebui sa te hotarasti la ce vrei sa folosesti acest suport pentru flori. Fiind de dimensiuni mari poti sa realizezi o mini gradina si sa plantezi seminte de coriandru, marar, rozmarin sau orice alt tip de condiment pe care il folosesti frecvent la gatit. Bineinteles, ai la indemana si varianta de a muta o parte din florile pe care le tii in ghivece.

Indiferent ce te hotarasti sa plantezi, transformarea patutului de bebelus in suport de flori poate fi o solutie ingenioasa in momentul in care inca nu esti pregatit sa renunti la el.