Cand ai nevoie de unul, niciodata  nu e la indemana iar in tot restul timpului te incurci prin casa de ele. Raspunsul la ghicitoare este simplu, iar solutia pentru mica problema este floare la ureche. Cu un suport de creioane, vei sti intotdeauna unde sa gasesti ceva de scris si nici nu le vei mai gasi aruncate prin casa. Un pic de organizare nu a omorat pe nimeni, ba din contra, te salveaza in momentele tensionate.

Pasul 1
Pentru a construi un suport de creioane, trebuie sa te asiguri mai intai ca ai toate materialele care iti sunt necesare. Exista o varietate impresionanta de modele, insa cel pe care ti-l prezentam are un aspect rustic, asadar vei avea nevoie de un bustean mititel de lemn. In plus, vei mai folosi un fierastrau de mana, bormasina si burghie de 7/16” si smirghel. Optional, poti adauga la lista si vopsea spray, in cazul in care vrei sa il vopsesti intr-o culoare anume.

Pasul 2
Taie cu grija busteanul, folosind un fierastrau de mana. Realizeaza-l la dimensiunea pe care o doresti, astfel incat sa se incadreze perfect la tine pe birou.

Pasul 3
Cu ajutorul bormasinii, creeaza gauri in partea de sus a busteanului. Poti urmari un anumit model (circular sau simetric) sau le poti realiza la intamplare. In cazul in care nu doresti ca fiecare creion sa aiba spatiul sau si alegi sa asezi mai multe ustensile de scris in acelasi orificiu, va trebui sa alegi un burghiu de dimensiuni mai mari astfel incat sa creezi gaurile mai largi. De asemenea, ideal ar fi sa optezi pentru un bustean cu diametrul mai larg.

suport de creioane 1

Pasul 4
Dupa ce ai terminat de facut gaurile, netezeste marginile, folosind smirghelul.

Pasul 5
In cazul in care ai ales pentru acest suport de creioane un bustean cu coaja, nu mai este necesar sa il vopsesti. Insa, daca nu esti multumit cu aspectul rustic, ii poti aplica cateva straturi de vopsea in culoarea care se potriveste cel mai bine cu biroul tau. Nu uita sa lasi sa se usuce intre aplicari.

Pasul 6
Asaza culorile in noul tau suport de creioane si nu va mai trebui sa iti faci probleme ca nu gasesti ceva de scris atunci cand ai de notat cate ceva.

suport de creioane. jpg

Exista multe idei de confectionare a suporturilor pentru creioane si sunt usor de pus in practica. Vom reveni si cu alte proiecte pe aceasta tema, ca sa ai de unde alege varaianta care se adapteaza cel mai bine personalitatii tale.