Cand ajungi la concluzia ca este nevoie sa dai militaria jos din pod, din cauza ca pur si simplu nu poti sa tii curatenia sub control, atunci este cazul sa pui la punct un plan de bataie. In primul rand trebuie sa apelezi la niste tehnici de organizare a lucrurilor. Cand toate obiectele au fiecare locul lor bine definit, atunci iti va fi mult mai usor sa faci ordine si nu vei mai ajunge sa simti ca nu mai poti tine lucrurile sub control. Astazi iti vom arata cum sa faci un suport de creioane astfel incat sa poti aduna toate ustensilele de scris intr-un singur loc.

Pasul 1
Pentru a realiza acest suport de creioane te vei folosi de o serie de materiale reciclabile, pe care cu siguranta le gasesti prin casa. Asadar, te poti apuca imediat de treaba daca ai la indemana o cutie de carton, nu foarte mare (spre exemplu o cutie de pantofi), mai multe suluri de hartie igienica, lipici, foarfeca, hartie colorata si elemente decorative (carlige de lemn, flori din fetru sau hartie, bilute, abtibilduri samd).

suport de creioane 1

Pasul 2
Mai intai de toate numara cate suluri de hartie intra in cutia de pantofi. Asaza-le fara sa le lipesti pe linii si coloane, unul langa celalalt, pentru a-ti face o idee cam cate spatii de depozitare vei crea in noul suport de creioane. Dupa ce le-ai aranjat, scoate-le si fa exact aelasi lucru, numai ca, inainte sa le asezi in cutie, aplica un strat de lipici la baza lor. In acest fel se vor lipi de fundul cutiei si nu se vor deplasa de la pozitie. Pentru a fi sigur ca nu se dezlipesc, poti aplica un strat de adeziv si pe partile laterale, astfel incat sa se lipeasca si intre ele, nu numai de cutie.

Pasul 3
Un suport de creioane trebuie sa fie si atractiv din punct de vedere vizual. In fond si la urma urmei, creioanele colorate, pixurile si stilourile servesc de cele mai multe ori la realizarea unor lucrari creative, si din acest motiv pana si suportul trebuie sa te inspire. Asadar, apuca-te de decorat. Imbraca cutia in hartie colorata si apoi aranjeaz-o dupa bunul tau plac. Poti folosi banda adeziva washi tape sau clasicele abtibilduri, poti agata carlige colorate de marginile ei sau poti lipi elemente decorative din fetru.

suport de creioane 2

Poti avea certitudinea ca nimeni in lume nu va mai avea suport de creioane ca al tau si acest lucru ar trebui sa fie imboldul care sa te determine sa realizezi si alte obiecte unice, care pe langa faptul ca sunt atractive, sunt si foarte utile in mentinerea ordinii si curateniei.