Un cadou simplu si elegant pe care il poti oferi femeilor importante din viata ta este o bijuterie. Nu trebuie sa fie neaparat ceva scump, ci ceva care sa le aduca aminte de tine si pe care sa o poarte cu placere. Fiecare dintre noi a oferit macar o data o pereche de cercei, o brosa sau un lantisor si cu siguranta cele care le-au primit s-au bucurat nespus de atentia acordata. Insa bijuteriile trebuiesc pastrate cu grija si expuse astfel incat sa poti identifica rapid ce accesoriu se asorteaza la tinuta pe care o ai, de aceea cel mai bine ar fi sa ai un suport de bijuterii pentru fiecare categorie in parte. Astazi iti vom arata cat de usor poti confectiona un suport de bijuterii destinat cerceilor, astfel incat sa stea atarnati la vedere pentru ca tu sa stii imediat ce vrei sa alegi.

Pasul 1
Pentru acest suport de bijuterii vei folosi o rama de fotografii din lemn, sarma pentru bijuterii, vopsea acrilica, pensule si capsator (cuiele sau tintele merg si ele fara probleme, in cazul in care nu ai un capsator pentru lemn).

Pasul 2
Daca folosesti o rama de fotografii noua, nu mai este necesar sa aplici vopsea acrilica. Ti-o poti alege direct dupa gustul tau, in ce culoare doresti. In cazul in care intentionezi sa utilizezi o rama mai veche, care trebuie reconditionata, atunci aplica mai intai un strat de vopsea acrilica si las-o sa se usuce.

Pasul 3
Sarma pentru bijuterii este destul de subtire asa ca indoai-o de cateva ori, astfel incat sa ai mai multe straturi si apoi rasuceste-o un pic. Nu trebuie sa fie nici foarte stransa (astfel incat sa poti introduce capul unui cercel printre randuri) dar nici foarte lejera, sa nu atarne de la greutatea cerceilor. Pregateste in jur de 4 randuri pe care sa atarni cerceii. In functie de marimea ramei este posibil sa trebuiasca sa ajustezi un pic numarul, astfel incat sa ai suficient spatiu intre randuri, ca perechile de cercei sa nu fie ingramadite.

suport de bijuterii 1

Pasul 4
Prinde fiecare sarma pentru bijuterii de spatele ramei, folosind fie capsatorul pentru lemn, daca esti in posesia lui, fie  tinte sau cuie micute. Marcheaza mai intai, cu ajutorul unui creion, locul exact in care vei prinde sarmele, la ambele capete. Este necesar sa iti realizezi un ghid, pentru a te asigura ca randurile vor fi drepte.

suport de bijuterii 3     suport de bijuterii 2

Pasul 5
La final, etaleaza-ti perechile de cercei si asaza noul suport de bijuterii la vedere, pentru a-ti fi de ajutor de fiecare data cand vrei sa iti asortezi tinuta cu cerceii.

Sursa: http://bit.ly/1mJvAQF