Oricine isi doreste sa se deosebeasca de ceilalti, sa iasa din multime si sa straluceasca intr-un mod aparte, astfel incat sa nu existe dubiu ca este diferit. Si acest lucru transpare din fiecare gest, cuvant, lucru care il defineste pe om ca individualitate. De aceea personalitatea omului nu este data doar de persoana sa ci si de lucrurile care ii apartin. Obiectele facute de tine, cu mana ta, evidentiaza cele mai creative laturi ale personalitatii tale si te scot din multimea de obiecte facute pe banda rulanta. Astazi iti propunem o lustra cu abajur din mileuri de o eleganta iesita din comun si cu o stralucire venita parca din alte vremuri.

Pasul 1
Scoate de la naftalina mileurile bunicii si da-le o noua intrebuintare, aducand o nota retro incaperii tale. Pe langa acestea vei mai avea nevoie de un balon rotund, foarte mare (ca cele care se gasesc la petrecerile pentru copii), adeziv pentru tapet (merge la fel de bine si adezivul pentru lemn), sistemul electric pentru montarea lustrei, bec economic.

Pasul 2
Umfla cat poti de mult balonul pe care l-ai cumparat. Ai grija sa nu se sparga in timp ce il umfli, dar totusi sa fie suficient de ferm. Iti va trebui un balon de o dimensiune mai mare decat cele care se gasesc in mod obisnuit.

Pasul 3
Pentru a realiza un abajur din mileuri, cauta printre mileurile bunicii unul din dantela, care sa imbrace integral balonul. Daca nu ai unul de dimensiune potrivita, incearca sa cosi doua mileuri mai mici astfel incat sa faci unul potrivit. Dupa ce l-ai gasit aplica adeziv pentru tapet din abundenta astfel incat sa fie practic inmuiat in lipici. Inainte sa aplici adezivul, pune dedesubtul mileului un ziar astfel incat sa nu lipesti si masa.

Pasul 4
Leaga balonul cu un fir de ata si agata-l de ceva, ca sa nu atinga nimic cat este suspendat. Asaza mileul imbibat cu adeziv peste balon, asigurandu-te ca imbraca integral balonul. Capetele mileului ar trebui sa fie in dreptul legaturii cu ata a balonului. Dantela trebuie sa se suprapuna perfect peste balon ca sa se lipeasca de el. Pentru a fi sigur, mai adauga un strat de adeziv direct peste balon.

Pasul 5
Lasa-i sa se cunoasca mai bine peste noapte, pana se usuca perfect adezivul.

Pasul 6
Cand lipiciul s-a uscat, ia-ti la revedere de la balon. Sparge balonul cu un ac ascutit, dupa care extrage-l cu grija printre deschizaturile mileului.

Pasul 7
Introdu sistemul electric al unei lustre mai vechi in noul abajur din mileuri. Foloseste un bec economic, deoarece acesta nu se incinge la fel de tare ca unul incandescent. Daca deschizatura abajurului este prea mica pentru a introduce sistemul electric, atunci taie discret cu o forfecuta marginile mileului astfel incat sa poti introduce becul. La final coase cu ata alba portiunea care a fost taiata.