Bucuria pe care o transmite casa ta in momentul in care intri pe usa ar trebui sa se simta inca de la intrare. De aceea, este un moment oportun sa realizezi o coronita decorativa care sa-i anunte pe toti vecinii ca tu ti-ai pregatit casa de sarbatoare si, de ce nu, sa-i inspire si pe ei sa faca acelasi lucru.

Pasul 1
Bineinteles ca ai la indemana varianta mai simpla: sa iti cumperi o coronita decorativa gata aranjata, insa astfel nu iti vei mai putea pune amprenta personala si usa ta se poate confunda cu a celorlalti vecini. Din acest motiv, intocmeste-ti o lista cu urmatoarele materiale care iti vor servi la crearea coronitei tale personalizate. Asadar, vei folosi carlige din lemn, banda adeziva decorativa (washi tape), hartie pentru impachetat cadourile, lipici, pudra cu sclipici, un carton gros din care sa realizezi cercul si o bucata de fetru cu care sa invelesti cartonul.

Pasul 2
Mai intai de toate, ocupa-te de infrumusetarea carligelor de lemn. Ai mai multe posibilitati la indemana. Spre exemplu, poti lipi banda adeziva decorativa pe deasupra lor, le poti imbraca in sclipici sau poti lipi pe deasupra hartie colorata de impachetat cadouri. Daca ai talent la desen, poti chiar sa le pictezi cu vopsea acrilica. Daca vrei sa obtii o coronita decorativa cu doua fete, tot ce trebuie sa faci este sa aranjezi carligele pe ambele fete. Este o oportunitate foarte buna pentru a-ti pune in valoare creativitatea, asa ca profita de ea.

Pasul 3
Decupeaza dintr-o bucata de carton un cerc cat se poate de rotund. El va servi drept baza pentru coronita decorativa.

Pasul 4
Imbraca cercul din carton cu fetru, deoarece vor ramane spatii libere intre carlige si se va vedea inestetic. Decupeaza materialul la dimensiunea potrivita si prinde-l de jur imprejur de mana sau cu ajutorul masinii de cusut.

Pasul 5
Prinde carligele decorate unul langa altul pe bucata de carton imbracata in fetru.

Pasul 6
Pentru a adauga cireasa de pe tort, poti finaliza coronita decorativa cu un accesoriu ornamental, cum ar fi o fundita, o floare sau orice alt element.

coronita decorativa 2 coronita decorativa 1

Partea cea mai interesanta a acestui proiect este ca, dupa ce trece iarna, poti utilza carligele care au creat coronita decorativa in alt scop. Spre exemplu, poti realiza un suport pentru lumanari, pentru creioane sau poti decora un ghiveci cu ajutorul carligelor.  Pentru moment lasa-le sa-ti infrumuseteze usa, dupa care suntem convinsi ca vei gasi ce sa faci cu ele.