Cu totii citim etichetele produselor pe care le cumparam atunci cand este vorba de mancare sau de produse cosmetice. Dar ai avut vreodata curiozitatea sa vezi ce contin produsele de curatenie? Chiar daca ai incerca sa citesti eticheta, poate te-ai lamuri daca ai avea la activ cursuri de specialitate in chimie, insa pentru noi ceilalti este un adevarat mister. Totusi, pentru a nu apela la varianta crede si nu cerceta, ai la indemana optiunea de a folosi solutii de curatenie facute in casa, si astfel stii exact ce folosesti.

Pasul 1
Cand te hotarasti sa utilizezi solutii de curatenie facute in casa, trebuie mai intai sa stabilesti pentru ce anume vrei sa le utilizezi. Astazi,  ne vom indrepta atentia catre tocatorul de resturi menajere de la chiuveta. Un loc in care nu vrei sa zabovesti prea mult, insa nici nu poti sa-l ignori, deoarece uneori mirosul emanat este greu de suportat. De aceea, iata care sunt ingredientele de care vei avea nevoie pentru a face un odorizant pentru tocatorul de resturi menajere.: ¾ cescuta de bicarbonat de sodiu, ½ cescuta de sare, ½ lingurinta de detergent de vase lichid, o lamaie, o tava, hartie de copt, o lingurita mica si un borcan de sticla etansabil.

Pasul 2
Amesteca bicarbonatul de sodiu cu sarea intr-un bol mic, asigurandu-te ca nu se formeaza cocoloase si compozitia are un aspect omogen.

solutii de curatenie facute in casa 1

Pasul 3
Da prin razatoare coaja de lamaie si adaug-o peste amestecul precedent impreuna cu detergent lichid de vase.

solutii de curatenie facute in casa 2

Pasul 4
Stoarce lamaia si adauga aproximativ trei lingurite din suc, in timp ce amesteci continuu pana cand compozitia incepe sa semene cu nisipul. Daca nu are inca aspectul potrivit, mai adauga suc de lamaie.

solutii de curatenie facute in casa 3

Pasul 5
Pune hartie de copt deasupra unei tavi si cu ajutorul unei lingurite ia din o parte din compozitie si asaz-o pe tava. Lasa-le sa se usuce peste noapte, dupa care le poti folosi.

Pasul 6
Dupa ce s-au uscat, pune odorizantele intr-un borcan de sticla etansabil si folosete-le atunci cand simti ca tocatorul de resturi menajere nu mai are o respiratie proaspata.

Daca intentionezi sa apelezi cat mai des la solutii de curatenie facute in casa, sfatul nostru este sa ai un set de ustensile pe care sa le folosesti numai in acest sens. Ustensilele de bucatarie pe care le folosesti la gatit ar trebui sa aiba un loc separat de cele pe care le folosesti pentru curatenie.