Orice sarbatoare necesita o serie de pregatiri in prealabil si, ca totul sa iasa perfect, trebuie sa incepi cu munca de jos. Exact: de la curatenia generala a locuintei tale. Bineinteles ca si curatenia necesita un plan de bataie. Pentru ca iti doresti ca treaba sa mearga ca pe roate, mai intai trebuie sa iti pregatesti ustensilele necesare si detergentii care sa ii redea casei stralucirea. Dar ce ai spune daca anul acesta ai incerca ceva nou? Foloseste solutii de curatenie facute in casa, care pe langa faptul ca sunt prietenoase cu mediul inconjurator nu au nici acel “parfum” toxic care uneori te timite cu gandul la spital. Fiecare incapere va avea nevoie de solutii de curatenie facute in casa specifice obiectului sau spatiului pe care vrei sa il cureti insa, nu te ingrijora, ingredientele nu sunt deloc costisitoare.

Pasul 1
Pentru inceput iti propunem sa realizezi o solutie care sa te ajute sa cureti cada. Uneori este dificil sa cureti cada asa de bine cum ti-ai dori si mirosurile emanate de detergentii din comert uneori iti taie respiratia. Inlocuieste-i cu solutii de curatenie facute in casa, folosind doar un grapefruit si un sfert de cescuta de sare cuser cu granulatie mare.

Pasul 2
Taie un grapefruit pe jumatate. Un grapefruit de dimensiune medie – mare este suficient pentru a curata intreaga cada. Bineinteles, aceeasi metoda o poti folosi si pentru alte obiecte sanitare din baie, cum ar fi cabina de dus sau chiuveta.

solutii de curatenie facute in casa 1

Pasul 3
Presara pe fiecare jumatate de grapefruit sarea cuser, dupa care vei trece la umezirea obiectului sanitar pe care vrei sa il cureti si imprastie restul de sare direct pe el.

solutii de curatenie facute in casa 2

Pasul 4
Nu mai trebuie decat sa te apuci de frecat. Foloseste jumatatea de grapefruit ca si cand ai avea in mana o perie, dar, din cand in cand, stoarce fructul astfel incat sucul de citrice sa umezeasca suprafata. Poti folosi atat coaja, cat si zonele rugoase ale fructului pentru a freca obiectele sanitare.

solutii de curatenie facute in casa 3

Pasul 5
La final, clateste suprafata. Dupa ce resturile de sare si fruct se vor scurge, in urma nu va mai ramane decat obiectul stralucind de curatenie.

solutii de curatenie facute in casa 4

Mirosul de grapefruit este proaspat si usor dulce, iar astfel va mirosi si baia ta daca te hotorasti sa folosesti solutii de curatenie facute in casa.