Din cand in cand, in treburile gospodaresti, apar si sarcini mai putin agreabile, dar care totusi trebuie facute. Una dintre acestea implica desfundarea chiuvetei, a scurgerilor sau a canalizarii. Pentru a evita sa folosesti produse chimice, care sunt si foarte toxice, dar care au si un miros persistent in timp, te sfatuim sa iti pregatesti singur o solutie de desfundat tevile, care implica si foarte putine ingrediente si nici nu va fi necesar sa porti o masca de gaze in casa pana se elimina mirosul.

Asadar, aceasta solutie de desfundat tevile are doi supereroi care vin sa salveze situatia. Primul dintre ei este bicarbonatul de sodiu, care deja este faimos in bucatarie sau in remediile naturiste pentru diverse afectiuni, dar de data aceasta isi scoate la iveala superputerile in materie de curatenie. Cum orice supererou are nevoie de un ajutor de nadejde, in sprijinul bicarbonatului vine fara frica otetul. Daca ai impresia ca ajutorul unui supererou este mai putin important decat personajul principal, vrem sa te informam ca nici nu ai putea fi mai departe de adevar. Toata lumea are nevoie de cineva pe care sa se sprijine si in care sa aiba incredere. In cazul nostru, aceasta solutie de desfundat tevile are absoluta nevoie de contributia otetului pentru a duce la bun sfarsit sarcina.

Acum ca am facut cunostinta cu protagonistii, trecem mai departe la desfasurarea actiunii. Aici lucrurile stau foarte simplu. Nu trebuie sa folosesti cantitati exacte, important este sa combini cele doua ingrediente, in cantitati egale. Daca vrei totusi sa faci lucrurile ca la carte, atunci pune 250 mg de bicarbonat de sodiu cu 250 ml de otet. Intalnirea celor doi va fi efervescenta, dar nu te panica, nu se va intampla nimic rau, dinpotriva, tevile se vor curata si vor functiona ca noi.

Dupa ce solutia isi va face efectul, lasa apa fierbinte sa curga in voie, pana cand tevile se clatesc si apoi lucrurile vor reintra in normal.

Sursa: http://bit.ly/1PT6ite