Orice casa are nevoie de sisteme de iluminat, unele cu destinatie clara pentru evenimente speciale si altele pentru uzul zilnic. Cand te pregatesti sa organizezi o petrecere sau se apropie o zi deosebita pentru familia ta, atunci ce-ai spune daca  pe langa briosele calde din cuptor ai adauga si niste sisteme de iluminat la fel de apetisante, ca sa fii in ton cu felurile de mancare servite. Forma hartiei de copt pe care o folosesti in tava de briose aduce cu silueta veiozelor clasice asa ca foloseste-te de acest artificiu pentru a crea si inova obiecte handmade noi.

Pasul 1
Pentru a realiza aceste sisteme de iluminat vei avea nevoie de o instalatie de lumini cu becuri mari (de preferat ar fi sa fie si pentru exterior, in cazul in care vrei sa orgaizezi petrecerea in aer liber), un cutter si hartie de copt pentru briose. Alege-le pe cele cat mai colorate si cu modele interesante, dar fii atent si la dimensiunea becului intrucat hartia de copt vine in diverse dimensiuni.

Pasul 2
Te anuntam de la inceput ca aceste sisteme de iluminat decorate in hartie de copt nu trebuie lasate nesupravegheate si nu pot fi folosite pe perioade lungi de timp. Daca ai de gand sa organizezi o petrecere ca-n povesti care sa dureze trei zile si trei nopti, mai bine orienteaza-te spre ceva mai putin pretentios. Daca in schimb planuiesti sa ai o intlanire relaxanta care sa se termine pana la miezul noptii atunci cu siguranta acest proiect va fi pe placul tau. Asadar, pentru inceput asaza pe masa de lucru toata hartia de copt pentru briose pe care trebuie sa o folosesti. Numara cate becuri are instalatia ta si alege hartia pe care o vei utiliza. Poti folosi un singur model sau poti face combinatii, in functie de tematica evenimentului.

sistem de iluminat 1

Pasul 3
Intoarce hartia de copt pentru briose cu fata in jos si taie cu un cutter un X in baza ei.

sisteme de iluminat

Pasul 4
Scoate becurile din instalatia de lumini si asaza in fiecare fasung cate o hartie de copt pentru briose. Introdu hartia prin X-ul creat la pasul anterior. Pune becurile la loc si asigura-te ca hartia de copt nu atinge nici un bec. Poate deveni periculos atunci cand becurile sunt aprinse si se incing daca hartia are contact direct cu becul.

sisteme de iluminat 2

Nu dureaza decat cateva minute sa realizezi acest proiect si cu siguranta va fi mult mai atractiv decat alte sisteme de iluminat clasice. Daca il folosesti in mediul exterior, nu uita sa scoti hartia de copt la finalul petrecerii deoarece in caz de precipitatii nu va rezista si data viitoare va trebui sa muncesti din nou.

Sursa: http://bit.ly/1Ni5WhT