Suprizele placute apar din cele mai neasteptate locuri. Asa a descoperit omul ca multe dintre lucrurile pe care le considera inutile sau daunatoare sunt de fapt esentiale mentinerii unui echilibru in ecosistem. De la plante, insecte si animale pana la obiecte de uz casnic, suntem datori sa cautam in jurul nostru calitati care nu se observa la prima vedere. Spre exemplu, oricine ar tine departe de ochii lumii hartia igienica, asemanand-o cu activitati mai putin estetice, dar ce-ai zice daca cineva ti-ar spune ca exista deja oameni care folosesc rola de carton care sta la baza sulului pe post de material pentru crearea de elemente decorative?

Pasul 1
Asadar vei crea elemente decorative din: aproximativ 14 role de carton provenite de la suluri de hartie igienica (numarul rolelor variaza in functie de marimea creatiei tale artistice), lipici pentru carton, foarfeca, vopsea spray si cateva agrafe.

Pasul 2
Indoaie o rola de carton pe jumatate. Daca doresti, poti masura lungimea ei astfel incat sa determini cu exactitate cate „petale de flori” vor iesi. Pentru acest proiect, fiecare rola de carton s-a transformat in 6 petale.

elemente decorative 1

Pasul 3
Taie pe lungime rola indoita si procedeaza la fel si cu toate celelalte role pe care le ai la dispozitie. Dupa ce vei obtine suficiente bucati ovale de carton, vei putea trece la pasul urmator.

elemente decorative 2

Pasul 4
Incepe sa lipesti petalele intre ele folosindu-te de lipici. Pentru ca procedeul de lipire sa se poata efectua cu usurinta, apeleaza cu incredere la agrafe de par. Astfel, o agrafa va inlesni lipirea dintre doua petale si timpul de lucru va scadea. Agrafa o vei fixa numai dupa ce ai lipit cele doua petale la varf.

elemente decorative 3       elemente decorative 4

Pasul 5
Prin unirea petalelor vei obtine elemente decorative sub forma unor flori cu 5 sau mai multe petale. Poti crea si crengi de copaci sau diferite forme abstracte sau nu, insa e important sa ai in vedere ca, orice tip de elemente decorative ai alege sa faci, ele trebuie sa se potriveasca cu aspectul general al camerei in care vor fi expuse.

elemente decorative 5

Pasul 6
In cazul in care consideri ca aspectul elementelor tale decorative este cam monoton, poti sa adaugi piese care sa semene cu frunze sau tulpini (poti taia o „petala” pe din doua pentru a le obtine sau le poti crea din fasii subtiri de carton).

elemente decorative 6

Pasul 7
Lipeste toate petalele si frunzele intre ele si apoi aplica un strat de vopsea spray. Lasa intregul ansamblu artistic la uscat si apoi gaseste-i un loc pe unul dintre peretii casei tale. Il poti prinde in cuie de dimensiuni mici la extremitati sau il poti fixa cu adeziv. De asemenea, il poti suspenda cu fire transparente sau cu ata de culoarea peretelui.

elemente decorative 7

sursa:  http://goo.gl/NYULWc