Iti propunem mai multe variante pentru ca dezlipirea etichetelor de pe recipientele din sticla sa fie o reusita.

Bicarbonat de sodiu si apa
Pune sticlele intr-o oala mai mare, adauga 16 lingurite de bicarbonat de sodiu si 32 de cani cu apa si lasa-le timp de 30 de minute la inmuiat. In cazul in care etichetele nu s-au dezlipit integral, este suficient sa le stergi cu o carpa uscata.

Amoniac
Asaza sticlele intr-un recipient si adauga ¼ ceasca de amoniac. Adauga apa in recipient si pune-i un capac timp de 30 de minute. Cand scoti sticlele nu uita sa folosesti manusi. Dezlipirea etichetelor se va face cu usurinta. Amoniacul este unul dintre cele mai eficiente mijloace de a indeparta etichetele, insa mirosul chimic este destul de puternic, asa ca asigura-te inainte ca incaperea este aerisita suficient. Dupa ce ai scos sticla din amoniac, clateste-o cu apa rece pentru a indeparta orice reziduu.

Abur
Aburul nu are lipici la lipici, din contra, are efecte negative asupra acestuia si in plus inmoaie eticheta. Asadar, daca alegi aceasta varianta pentru a scapa de etichete, tot ce trebuie sa faci este sa pui apa la fiert intr-o oala. Dupa ce apa a dat in clocot, tine sticla deasupra oalei pentru 10 – 15 minute si apoi dezlipeste cu grija eticheta cu mana.

Apa si sapun
Este una dintre cele mai la indemana metode pentru dezlipirea etichetelor, insa nu una dintre cele mai eficiente. Cu toate acestea, merita incercata. Pune un strop de sapun intr-o galeata, adauga sticlele pline de apa si umple galeata cu apa. Este necesar sa umpli sticlele pentru ca altfel s-ar ridica la suprafata si ar pluti. Lasa-le la inmuiat o noapte (sau mai bine doua, ca reusita sa fie sigura) dupa care racaie eticheta cu un burete de sarma.

Uscator de par
Ai nevoie de un uscator de par performant care sa scoata aer foarte fierbinte, altfel vei depunde mult efort degeaba. Tine uscatorul pe eticheta in jur de 5-7 minute, dupa care razuieste eticheta cu ajutorul unei lame de ras. Dezlipirea etichetelor se face treptat dar sigur.