Alegerea parchetului iti deschide apetitul pentru reamenajarea locuintei. Montarea acestuia iti confirma ca ai luat decizia cea mai buna pentru casa ta, iar ingrijirea parchetului este cea care te asigura ca podelele tale vor avea cele mai frumoase finisaje timp indelungat.

Pasul 1
Pentru curatarea corespunzatoare si ingrijirea parchetului va trebui sa folosesti un aspirator, o matura, un mop si o solutie de curatare speciala pentru parchet.

Pasul 2
Mai intai de toate, aspira intreaga suprafata lemnoasa, insa asigura-te ca aspiratorul tau are montat accesoriul pentru podele. In caz contrar exista riscul ca peria rotativa a aspiratorului sa zgarie parchetul. Prin aspirarea vei inaltura cea mai mare parte din praf, mizerie sau nisip.

Pasul 3
Pana sa te apuci de spalat parchetul cu mop-ul, mai da o data si cu matura inainte. Este foarte important in ingrijirea parchetului ca toate particulele mici de murdarie sa fie indepartate inainte de spalarea lui propriu zisa. Daca totusi raman urme de nispip sau pamant, ele pot actiona ca abrazivi si exista mari sanse sa zgarie parchetul.

Pasul 4
In cele din urma ii poti face cunostinta mop-ului cu parchetul. Cheia succesului consta in cantitatea de apa pe care o absoarbe mop-ul. Este suficient sa-l umezesti putin pentru a curata corect parchetul. Doar in cazul in care este foarte murdar, este necesar sa adaugi si solutie speciala pentru curatarea parchetului, dupa care clatesti cu apa curata.

Ingrijirea parchetului nu este o treaba complicata daca este realizata ca la carte. Nu uita ca parchetul nu face casa buna cu apa, asa ca foloseste cantitati cat mai mici si asigura-te ca se poate usca integral intr-un timp cat mai scurt. De asemenea, solutiile pentru curatarea parchetului contin in compozitie nutrienti care sa mentina aspectul placut al podelelor. Daca exista zone in casa ta unde traficul este mai intens, protejeaza parchetul cu niste covorase frumoase care sa se asorteze cu restul locuintei.