Dupa ce termini cu toata curatenia care iti mananca si nervii si timpul, incepe partea frumoasa in care iti poti pune in valoare abilitatile creative, realizand decoratiuni de Paste. Nu trebuie sa exagerezi cu elementele decorative, este suficient daca faci cateva specatculoase pe care sa le asezi ca piese centrale fie pe masa de Paste, fie in diverse locuri din casa.

Pasul 1
Astazi te vom invata cum sa realizezi decoratiuni de Paste care creeaza senzatia ca plutesc. Vei avea nevoie de o cescuta de ceai si de farfurioara din dotare, cablu cu doua fire de aproximativ 18-20 centimetri (lungimea cablului depinde de inaltimea la care vrei sa suspenzi cescuta), cleste de sarma, pistol de lipit si decoratiuni de Paste (oua in miniatura, puisori de gaina etc).

Pasul 2
Alege cescuta pe care intentionezi sa o folosesti si clateste-o, dupa care las-o la uscat. Ideal ar fi sa te orientezi catre un set (cescuta si farfurioara) cat mai simplu, deoarece va deveni suficient de incarcat dupa ce lipesti decoratiunile.

Pasul 3
Indoaie unul din capetele cablului si lipeste-l in interiorul cescutei cu ajutorul pistolului de lipit. Foloseste o cantitate considerabila de lipici deoarece trebuie sa te asiguri ca nu se va desprinde din cescuta. Capatul cablului ar trebui sa atinga fundul cescutei.

decoratiuni de Paste 1

Pasul 4
Dupa ce lipiciul s-a uscat, lipeste celalalt capat de farfurioara. Cescuta ar trebui sa fie usor inclinata in fata, astfel incat intreaga compozitie sa fie in echilibru.

Pasul 5
Pregateste elementele decorative pe care vrei sa le folosesti. Lipeste ouale in miniatura si puisorii de gaina incepand cu interiorul cescutei. Lipeste-le cat de aproape poti astfel incat sa se vada cat mai putin din cescuta. Dupa ce esti multumit de ceea ce a iesit, continuua cu acoperirea cablului electric. Lipeste elementele decorative in acelasi stil. Apoi  acopera si farfurioara in asa fel incat sa creezi senzatia ca o mana invizibila varsa o cescuta de oua si puisori in farfurioara.

decoratiuni de Paste 4

Poti realiza astfel de decoratiuni de Paste si cu alte ocazii, sau pur si simplu fara o ocazie speciala. Inlocuieste puisorii de gaina si ouale cu flori artificiale si astfel ai obtinut o decoratiune pe care o poti folosi tot anul.

decoratiuni de Paste 2

 

Daca ai un prieten cafengiu caruia nu stii ce cadou sa ii faci, realizeaza-i o astfel de cescuta, ar fi bine sa inlocuiesti florile cu boabe de cafea si eventual sa imbraci cescuta si farfurioara cu sfoara, pentru a creea un aspect natural.

decoratiuni de Paste 3