Cand in sfarsit te-ai hotarat sa schimbi mobila, te uiti cu mandrie la noul dulap pe care tocmai ti l-ai achizitionat si parca uiti cat de folositor a fost si cel vechi pana acum. Gandeste-te de doua ori pana sa iei decizia de a-l arunca deoarece el inca mai poate avea un loc in casa si in inima ta. Si uite cum: transforma sertarele in rafturi de lemn. Este o idee destul de neobisnuita, dar iti garantam ca vor arata foarte bine pe pereti.

rafturi din lemn 1

Pasul 1
Aceste rafturi de lemn vor avea ca piese de rezistenta sertarele care pana mai ieri se aflau asezate ordonat in dulap. Dar de astazi isi pot face de cap, pe pereti. Este de preferat ca sertarele sa fie din lemn adevarat, pentru a conferi o imagine de ansamblu greu de uitat. Vei mai avea nevoie de vopsea acrilica. Poti folosi culorile lemnului (diverse nuante de maro) sau poti fi un pic extravagant si sa imbini diverse culori. Lista de materiale  mai cuprinde si smirghel, hartie de impachetat cadouri (poti folosi la fel de bine si tapet sau autocolant), lipici sau banda dublu adeziva, cuie, ciocan si boloboc.

Pasul 2
Mai intai de toate, smirgheluieste bine sertarele pe toate partile. Daca optezi pentru un aspect mai natural al lemnului, poti omite partea din fata a sertarelor de la acest proces.

Pasul 3
Aplica 2-3 straturi de vopsea acrilica si lasa-le sa se usuce. Nu uita sa lasi sa se usuce intre fiecare aplicare.

rafturi din lemn. jpg

Pasul 4
Dupa ce poti sa manevrezi sertarele fara sa te temi ca vei ramane lipicios si colorat de la vopsea, masoara interiorul sertarului cu ajutorul unei rulete. Apoi, taie hartia de impachetat sau tapetul la dimensiunile notate.

Pasul 5
Lipeste hartia de impachetat cadouri cu lipici sau banda dublu adeziva. Daca folosesti autocolant, procedura este si mai simpla deoarece se lipeste singur. Bineinteles, exista si varianta in care lasi sertarele asa cum sunt, fara sa mai lipesti nimic in interior, in functie de preferintele tale.

Pasul 6
Analizeaza bine peretele pe care urmeaza sa fie agatate aceste rafturi de lemn si gandeste-te la un model pe care vrei sa-l realizezi din sertare. Dupa ce te-ai hotarat cum vrei sa le asezi, nu-ti mai ramane decat sa le prinzi in perete. Pentru a le fixa poti folosi pur si simplu cateva cuie pe care sa le bati in fiecare sertar.

La final cred ca vei fi mai incantat de felul in care a iesit vechiul dulap decat de cel nou achizitionat.